Üçgen 380 V Olan Motora 440 V Uygulanması Durumu

Bi iş görüşmesinde elektrik muhendısınden gelen soru 380\630 v luk bır motoru yıldız mı üçgen mi baglarsın? Fikri olan var mı ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
630 Volt için yıldız bağlamak gerekir.380 volt için üçgen.Kolay gelsin.
 
Motor büyük değilse ve imkanlar varsa motoru dışardan getirin orjinal olur. Eğer mümkün değilse sürücü en mantıklısı
 
380 motoru üçgen bağlarsınız.
 
440 volt diye bi şey var mı ya

not:öğrenciyim
 
Konu açılalı çok olmuş ama ilginç geldi. Çözüm için motor gücü ve motorun yük durumunu bilmek gerekir. Motor gücü düşükse 3 fazlı transformatör kullanılabilir. Motor çok büyükse bu çok pahalıya çıkar ( aynı durum sürücü için de geçerli ). Motorun yükü değişken değilse gerilim düşümü oluşturabilecek ön direnç yada bobin, değeri hesaplanarak konulabilir.
 
arkadaşlar elimizde üçgen 380v olan motora 440v civarı voltaj gelmektedir ve motorumuz bir süre sonra ısınmaktadır bu voltajı 380 v a nasıl ındirebiliriz
Sorununuzu çözdünüz mü? Benzer bir çözüm bulmam gerekiyor. 380V 7.5Kw motoru 440V ile çalıştırmam gerek. Trafo koymadan 440V inverter koysak motor etiket bilgilerini invertere girdiğimizde çıkış voltajını motor gerilimine göre ayarlıyor mu? Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi?
 
İnvertör ıle 440 volt olmasada, ona yakın gerlimde calıstırsınız. Menuden ayarlama yaparsın. Ama aynı anda frekansda yukselıyorsa, limit koymayı unutmayın.
 
Bi iş görüşmesinde elektrik muhendısınden gelen soru 380\630 v luk bır motoru yıldız mı üçgen mi baglarsın? Fikri olan var mı ?


Bilgilerini verdiğiniz motorun çalışma rejimi üçgendir.Yıldız üçgen yol verilebilir.Fakat uzun süreli yıldız çalıştırılamaz.Yıldız üçgen yol verilebilen motorların tamamının çalışma rejimi üçgendir.Buna ek olarak etiketinde üçgen 220 yıldız 380 yazan motorların tamamının çalışma rejimi yıldız dır. Üçgende çalıştırılmak istenirse sürücü ile yada 220 volt faz-faz arası olmak kaydıyla üçgen çalıştırılır.Forumda bazen yorumlara baktığımda yıldız üçgen çalışmayı bazı arkadaşlar şöyle algılıyor canın isterse yıldız canın istemezse üçgen çalıştır mantığıyla bakıyorlar olaya.Bu yanlış bir bakış açısıdır.
 
İnvertör ıle 440 volt olmasada, ona yakın gerlimde calıstırsınız. Menuden ayarlama yaparsın. Ama aynı anda frekansda yukselıyorsa, limit koymayı unutmayın.
Cevabınız için teşekkürler. Tam anlatamadım sanırım hocam. Şöyle ifade edeyim: elimde her şeyiyle 380V'a göre dizayn edilmiş bir makina var. Ben bu makinayı 440V'a göre ayarlamam gerek. Şu anda 2 seçeneğim var:
1-komple makinaya bir trafo takıp gerilimi 440/380 düşürmek (bunu daha önce yaptım).
2-makina içindeki kendi trafolarının primer kademelerini 440V'a alıp makinaya sadece motorları besleyecek daha küçük bir trafo takmak.
Benim sormak istediğim üçüncü bir seçenek olarak makina üzerindeki trafoların primerlerini 440V kademesine alsak ve her motora ayrı ayrı 440V inverter taksak olur mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst