Özel Bir Cisim ile Olan Mesafeyi Hesaplama

Katılım
12 Tem 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
22
Merhaba, sadece sisteme belirtilmiş küçük bir cismi algılayıp cisim ile olan arasındaki mesafeyi gösterebilmek istiyorum. Kısaca açıklamam gerekirse; bir kuşun ayağına taktığım ufak bir cismi, kafesine 10-15 metre yaklaştığında algılayıp arasındaki mesafeyi ölçmek istiyorum. Bir radar misali, etrafında sürekli tarama yapan bir alet olmasını planlıyorum. Bu alete 15 metre yaklaşan özel bir cisim olduğunda bunu algılayıp arasındaki mesafeyi sürekli ölçmem gerek. (örneğin şimdi 12 metre, 3 saniye sonra 9 metre oldu gibi). Kuşun ayağına takılan ufak cismin yaydığı çok ufak bir sinyal (elektromanyetik veya kızılötesi ışın vb.) olsa ve sürekli çalışan radar bu özel sinyali tespit edip sinyalin kaynağından merkeze olan mesafeyi ölçse diye düşündüm ama bu işi yapabilecek sensör bulamadım. (Fotoğrafta kısaca anlatmaya çalıştım)
Adsız.png

Acaba bu konuda ne yapabiliriz? Şimdiden çok teşekkür ederim (Buna benzer 2 konu gördüm, birinde cisimleri algılayıp yorumlayabilen kamera önerilmiş ancak kuşun ayağındaki cisim oldukça küçük ve kuşun ayağında kamufle bile olabilir. Kameranın onu algılaması çok zor, ayrıca sürekli hareket halinde. Diğerinde ise lazer mesafe sensörleri önerilmiş ancak bu küçük cisim için uygun değil gibi.)
 
.. minik bir yansıtıcı reflektör olabilir.
 
.. minik bir yansıtıcı reflektör olabilir.
Minik bir yansıtıcı reflektör ile bunu nasıl yapabilirim ki? Reflektör ışık ile alakalı bir şey ve kuşun ayağındaki çok küçük bir noktayı saptayabilmesi ışık ile çok zor olur. Biraz daha açık olabilir misiniz?
 
360 derece lazer temelli mesafe ölçüm amaçlı modüller var. Ortam sabit olacaksa ortamı bir defa tanıtıp farklılık oluştuğunda (kuş geldiğinde) uzaklık ölçümü yapabilirsin. Bunu ultrasonik sensörlerle birliktede yapabilirsin. Bunlarla boyut hesaplayıp algılamayı istediğin hayvanı boyıtlandırıp şartlandırma yapabilirsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst