Ödev bölümü ya da ödev soruları hakkında

Titus

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
422
Puanları
6
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir süredir forumu takip ediyorum, hele hele son zamanlarda resmen bu forumda yatar kalkar oldum. Burada geçirdiğim zaman zarfında kendimce rahatsız olduğum bir konu ortaya çıktı ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Forumumuzda Ödev başlıklı bir bölümümüz var, burada çeşitli konular hakkında kaynaklar ya da çeşitli tezler ile ilgili bilgiler paylaşılıyor ve bence bu oldukça da güzel bir olay. Lakin bir konu var ki bana biraz ters geliyor. Söz gelimi bir x kişisi gelip "Bilmem ne zamana yetiştirmem gereken bir ödevim var" deyip sorusunu soruyor, ve bir süre sonra da kendisine öğrenmesi için verilen ödevi başkasına yaptırmış olarak forumdan ayrılıyor. Ödevlere asla cevap yazmayalım demiyorum, ama en azından ödevini soran kişinin birazcıkda olsa birşeyler için çabaladığını gördükten sonra cevap yazsak ya da doğrudan cevap yerine onu kaynaklara yönlendirsek daha iyi olmaz mı?

Bu konu hakkında benimle aynı ya da benden farklı düşünen arkadaşlar varsa onların da fikirlerini almak isterim.
 
Sn. Titus,

Size katılıyorum. Sizin bahsettiğiniz duruma benzer bir olay benim de başıma geldi. Google'a bakmaya üşenen bazı üyelerimiz kendilerine cevapları tam olarak söylemediğimiz için bir de trip atıyorlar. Halbu ki bu durum araştırmacılığın da unutulmasına yol açıyor.

İzninizle bir örnek vermek istiyorum. Ben de siz ve birçok üyemiz gibi sitemize bağımlı duruma geldim.. :) Salı günü yüksek lisans programında Mikrodalga vizem var. İlgilenen üyelerimiz bilirler, çok yoğun bir şekilde teoriğe boğuluyorsunuz. Demek istediğim, benim de anlamadığım veya yapamadığım kısımlar oluyor. Ancak günümüzde İnternet gibi bir kaynak var. İnsan birazcık araştırdığı zaman neler bulmuyor ki..? Sürekli "Armut piş, ağzıma düş.." anlayışı insanı köreltiyor.

Şöyle bir durum da var. Her insanın yardıma ihtiyacı vardır. Yardım isteyene yardım etmek de lazımdır, aynen sizin de söylediğin gibi.. Ama görev biraz da yardımı isteyen insanlara düşüyor.

Tekrar görüşünüze katıldığımı belirtir, tespitinizden dolayı ve böyle bir konuyu başlattığınız için size teşekkür ederim.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst