Çift Sarkaç Deneyi ve Devridaimin (Gravitational Energy) olduğunun Fiziksel, Matematiksel İspatı

Sizce devridaim mümkün mü?

  • Evet zaten var ve kullanılıyor

  • Evet gelecekte olabilir

  • Hayır mümkün değil


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

John_Ahmet

Üye
Katılım
13 Kas 2018
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar biliyorum, devridaimin termodinamik prensiplere aykırı olduğunu ve dolayısıyla çalışmayacaklarını öğrendiniz fakat size çalışabilecekleri fiziksel ve matematiksel olarak ispatlanabilirse bu defa konuya nasıl yaklaşırsınız?

Termodinamik yasaları mı geçersiz olur yoksa konuya yaklaşım biçimimizi değiştirerek aslında bu yasaların hala geçerli olmalarına rağmen devridaimin olabileceğini öğrenmiş mi oluruz?

Kısaca hem termodinamik yasalarının geçerli olduğu ve hem de devridaim makinelerinin çalıştığı bir seçeneğimiz var mı?

Bu konuda sizlere referans olabilecek bir çift sarkaç deneyi anlatacağım ve fizik bilen arkadaşlardan bazı hesaplar yapmalarını isteyeceğim ve bu sistemde giriş enerjisinden fazla çıkış enerjisi olduğunu kanıtlayıp bu konuda daha önce yapılmış sistemlerin örneklerini paylaşacağım. Nihayi olarak bu konunun bilim yanlısı olduğunu sandığımız görüşler tarafından nasıl oksitlendiğini (yok sayarak, bir yandan bilgi deformasyonu yapmak) görmüş olacaksınız.

Bu konuya biraz daha yaklaşmak için sizlerle şu videoları paylaşayım. (Daha paylaşacağım ve göstereceğim çok şey var, kolay olmayacak)

Bu ilk videodaki sistemlerin basitçe momenti çok iyi dengelenmiş potansiyel-kinetik dönüşümü sağlayan anlaşılabilir oyuncaklar olduğunu mu sanıyorsunuz? Direğin nasıl sola ve sağa sallandığına dikkat ettiniz mi? Burada sandığınızdan fazla miktarda enerji var. İlk olarak kazanılan potansiyelden çok daha fazla... Bunu anlayabiliyor musunuz?


İkici olarak paylaştığım video ise çift sarkaç deneyinin yalnızca bir sarkaç kullanarak yapılmış küçük bir örneğidir. Bu sistemlere fizik literatüründe "two stage mechanic oscillator pendulum" denir ve Paremetric oscillatorler başlığında incelenirler.


 
Son düzenleme:
Bize en azından bana böyle konuşarak bunları paylaşmaya devam ederek
Bunu anlayabiliyor musunuz?
bu ego ve havadaki burunla yaklaşamazsın Ahmet veya Ayhan!

Şunu izle ve neden sarkacın yavaşladığını, bir zaman sonra dairenin yarıdan yukarı çıkamadığını anlatsana ... Bunu adamın / kanalın 1 saatlik videosu var. Orada da aynı davranıp hatta durduğunu da görebilirsin. Yoksa bahsettiğin enerji dengesi çok iyi dengelenmemiş mi diyeceksin?

Matematik mi lazımdı?

Lütfen birini yap artık da ilk paylaşacağın olsun!
 
Kesinlikle burada bahsi geçen sistemlerin anlaşılabilir sistemler olduğu ve benim bunu kavrayamayıp cahilce şişkin bir ego ile motivasyonumu sürdürdüğümü düşünüyorsunuz. Sizlere bir yere kadar hak verebilirim.

Şimdi sizden beni bu denklemlerden çıkarmanızı isteyeceğim. Çünkü anlaşma sağlamanın tek yolu bu! Sabrım tükenmeden anlatmayı başarırsam bu ve benzer sistemleri yalnızca benim yapma zorunluluğum ortadan kalkar ve neyden bahsettiğimi daha iyi anlarsınız.

Merak etme ikinci paragrafta sorduğun soruya da cevap vereceğim fakat bundan önce daha doğru şekilde birbirimizi anlamamız için ortak olan düşüncelerimizi ortaya koyalım ve görüş ayrılığımızın yalnızca bakış açısı olduğunu anlayana dek sabrımızı koruyalım. Ayrıca size gelişmiş ülkelerde bu konunun anlaşıldığını ve uygulamaya geçildiğine yönelik net kanıtlar da göstereceğim. Bu sebeple tüm paylaştığım her detayı incelemenizi rica edeceğim.

Sizlerle ortak olan görüşüm şu;

Sistemler enerji almadan çalışamazlar

"Peki o halde anlaşamadığımız nokta ne?"

Sizlere gösterilen ve sizin çalışmasının imkansız olduğunu düşündüğünüz pek çok sistem tasarlandı ve pek çok kişi tarafından özellikle de üniversitelerde bu konulara açıklama getirildi. Bu sistemler ya bilemediğimiz bir enerji kaynağından besleniyor ya da termodinamik yasaları geçerliğini yitirmeliydi.

"Peki bilemediğimiz henüz keşfedemediğimiz enerji kaynakları var mı?"

Bildiğimiz enerji kaynaklarını kabaca sıralayacak olursak

Fosil yakıtlar
Rüzgar enerjisi
Güneş kaynaklı fotovoltaik temelli enerji (Görünür ışık enerjisi ;))
Deniz dalgaları vb.
.
.

Peki ya bilmediğimiz enerji kaynakları neler olabilir? Ayrıca bu enerjiyle çalışan makinelere devridaim makinesi denilebilir mi? Öyle ya devridaim makinesi -- yanlış değerlendirilen -- tanımı itibariyle enerji almadan ya da giriş enerjisini artırarak çalışan makinelere deniyor. Bu sistemler bir kaynaktan besleniyorsa aynı tanım geçerli olmayacağından bunlara hala devridaim makinesi diyebilir miyiz?

1. Görünür ışık dışındaki radyan enerji (Spektrumun geri kalanı)
2. Karanlık enerji (E biliyoruz ama henüz nasıl hasat edildiğini bilmiyoruz)
3. Kütleçekimi enerjisi (Dur bir dakika, nasıl? Potansiyel, kayıplı kinetiğe dönüşür, bundan daha fazlası mı var? Buna enerji kaynağı denilebilir mi?)

Buradaki üç madde için de pek çok bilimsel çalışma var ve çalışan örneklerin olduğunu bilmenizi istiyorum. Konuyu uzatmamak için burada ilk ikisine değil, yalnızca üçüncüsüne değineceğiz. Diğer başlıklarda uygun konu bulursam ya da konu açarak hepsine güncel örneklerle değinmeyi düşünüyorum. Birinci seçenek için Radyo,TV, Wifi verici istasyonlarını çıkardığınızda geriye hiç enerji kalmıyor diye biliyorsunuz ancak gerçekler böyle değil, sırası gelince bunlara da değineceğim.

Şimdi şunu düşünmenizi rica edeyim. Son olarak saydığım bu üç enerji kaynağının en az birini kullanan bir sistem görseniz o sistemlere ne ad verirdiniz? Öyle ya artık devridaim makinesi diyemeyiz fakat bu sistemler hiç enerji nakli gerekmeksizin (manual yoldan, tesla bobini ya da kablo ile) ve içerisinde hiç depolanmış enerji bulundurmadan çalışmasını sürdüren makineler olacaktır. Bu enerjilerden haberimiz olmazsa onların hiç enerji almadan çalıştığını düşünemeyeceğimizden tasarımcılarını sahtekar olarak niteleyecektik.

Çok uzatmak istemiyorum arkadaşlar sadece şu paylaşacağım sitedeki sistemi inceleyin. Evet biliyorum çok detay verilmiyor ancak temel prensibin ne olduğu net olarak açıklanıyor.

Bu yazıyı okuduğunuzda anlayacağınız gibi buradaki sistem ile merkezkaç kuvvetlerinin kinetik enerjiye dahil edilmesiyle elde edilen bir enerji olduğu iddiası var.

Nihayetinde sakın bana bunun basitçe bir tür volan enerji depolama sistemi olduğunu söyleyip güvenli köşenize çekilmeyin. Evet yazıda bunun bir devridaim makinesi olmadığı da yazıyor ancak bu sistemde geri besleme ünitesinin olmadığından dolayıdır. Ayrıca bu prensibi kullanan paylaşacağım daha pek çok şirket var.

Kütleçekimi enerjisi 1G için (yazıyı okuduktan sonra daha iyi anlayacaksınız) kütleçekiminin oluşturduğu merkezkaç kuvvetlerine iş yaptırarak da hasat edilebiliyor. Bunu çok daha detaylı açıklayıp denklemlerle konuyu netleştireceğim. Ayrıca bunu daha önce başaran tarihteki bazı kişilerden de bahsedeceğim. Bu sebeple lütfen anlatmak istediğim konudan beni çıkarın ve size bilgi aktarmama izin verin. Şimdilik merkezkaç kuvvetinin F = m * w * w * r olduğunu bilin ve bu kuvvete iş yaptırarak, enerjinin nasıl elde edildiğini daha detaylı aktaracağım bir sonraki yazıma kadar buraya kadar anlattıklarımdan ne anladığınızı merak ediyor olacağım. Beni hiç konuya karıştırmadığınız fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

https://www.climatecolab.org/contests/2018/circular-economy-economie-circulaire/c/proposal/1334367

Lütfen bu yazıyı Google Çeviri Chrome eklentisini kullanarak Türkçe olarak okuyun. Daha iyi anlamanızı sağlayacak. (Çok iyi çeviriyor) Sonra bu sistemin neden %100 den fazla değil de %95 verimde olduğunu açıkladıklarını hep birlikte değerlendirelim. Bu adamlar çok zeki ve hasat ettikleri enerjinin verimini kullandıkları toplam kütle ile yüzde kaçını alabildiklerini çok iyi şekilde açıklamışlar. Bu konudaki benim açıklamam anlaşılmasını kolaylaştıracak. Sonraki yazımda bu sistemin temel prensibini bir video ile çok net ortaya koyup 1G de maksimum ne kadar enerji elde edilebileceği ile ilgili net denklemler ortaya koyacağım.
 
Son düzenleme:
Sabrınız mı taşıyor ... Tehdit kokusu mu alıyorum :mad:

YAzmayacaktım dün 1 bugün 2 ... Yine de birkaç şey yazayım, Mythbusters programında da senin savunduğum yapı yapıldı ve sonuç ne çıktı? Fossss. Sanırım planı parayla satılmıştı, sonuç böyle çıkınca avukatlarına baş vuracakları söylendi ödemenin iadesi için. İmkan olsa da aynısını size yapsak, çalınan zamanınımız için :D.

1603076233517.png
Bak çalışıyor ama gifte.
1603076260360.png

Peki bunu yap metal bilye ve mıknatısın da mı yok?
 
Son düzenleme:
Sabrınız mı taşıyor ... Tehdit kokusu mu alıyorum :mad:

Anlatması o kadar zor ki... hele bir de insanlar kendinden o kadar emin bir tavırla bunun temelsiz bir konu olduğunu ve bilimin de böyle gördüğünü sanıyor ve burada anlatmak istediğim konuya gölge düşürüyor.

Ancak şunu belirteyim. Yukarıda bahsettiğin chaos sarkaçları, yine paylaştığın resimlerdeki devridaim makineleri vs. gerçekte hiç bir derde derman değiller. Şimdiye dek gördüklerinizden bazıları sürtünme kuvvetlerine direnecek kadar hareketini sürdürse de ciddi güç üretemiyorlar. Kaos sarkaçları da elbette sonunda nihayet duruyor vs.

"Fakat ben hala ne anlatmaya çalışıyorum?" Benim aklıma güvenip böyle bir soruyu içten sorabilirseniz aramızdaki buzları eritip konuya kaldığımız yerden devam edebiliriz. Tabi bunun için yukarıda paylaştığım linkteki yazıyı sonuna kadar okumuş olup ve orada yazanlardan ne anladığınızı anlayabildiğim zaman ilerleme kaydedebiliriz.

Bu konuda zamanı değerli olanlar ve okumaya ve burada anlatılmak istenene zaman ayıramayacak olanlar kendileri bilirler. Ben konuya ilgili arkadaşlar için yazmaya devam ediyorum.

Merak etmeyin işin sonunda her şeyi fiziksel ve matematiksel zeminde temellendirip, gelişmiş ülkelerin bu konuyu çok ciddiye aldığına yönelik çok daha fazla örnek paylaşacağım.

O linkteki yazıyı burada yine paylaşayım.
https://www.climatecolab.org/contests/2018/circular-economy-economie-circulaire/c/proposal/1334367

Google Çeviri Chrome eklentisini kullanarak Türkçe olarak okuyabilirsiniz.
https://chrome.google.com/webstore/detail/google-translate/aapbdbdomjkkjkaonfhkkikfgjllcleb?hl=tr
 
Son düzenleme:
Yaptın çalışıyor ama söylemeyip tadını çıkarıyorsun de mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst