Çift Potansiyometre ile Servomotor kumanda edilebilir mi?

mknc35

Üye
Katılım
12 Şub 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Arkadaşlar bulunduğum fabrikada uzun bir hat var. Bu hattın hızını çekici makinenin üzerinde bulunan servo motor ayarlamaktadır. Servo motoru hattın ortasına yerleştirilmiş bir kumanda panosunda bulunan potansiyometre ile kumanda edilmektedir. Benden istenen hattın hızını tek noktadan değil iki farklı bölgesinden hattı kumanda edebilmek. Bunu nasıl sağlarım?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
potansiyometre ile değilde HMI ile yapmayı düşündünüzmü potansiyometreler ayrı değerlerde olacağından sorun yaşarsınız
 
Dostum HMI uzmanlık gerektiren bir çözüm. Biz daha basit ve pratik bir çözüm aramaktayız.
 
Potansiyometre ile değil HMI ile yapılır bence. Potansimetrenin bu devrede doğru malzeme olduğunu düşünmüyorum.
 
Bir Siemens logo ile analog çıkışı girişine bağladığınız iki adet yaylı mandal buton ile ayarlamanız mümkün. İçerisine basit bir program yazarak yapabilirsiniz.
Bir başka seçenek servonuzun modeli destekliyorsa hız kontrolunu motorize pot denen dijital girişlerine bağlayacğınız yaylı mandal buton ile bu butonlardan iki tane kullanarak sadece servonuzdaki bir iki parametreyi değiştirerek yapmanızda mümkün.
 
Uzaycan teşekkür ederim. Dostum Endanın EDP141 kodlu dijital potansiyometre ile dediğin gibi deneyeceğim. Sonuç olumlu olursa yazarım. Tüm fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim.
 
illada ikitane potansyometre ile yapmak istersen iki potansiyometrenin yanlarına birertane buton koy potansiyometre uçlarını röleden geçir butonlarıda diğer potansiyometreyi devreden çkıdarıp kendi potansiyomertresini devreye alacak şekilde bağla böylece hangi potansiyomeretre ile ayarlamak isterler ise onu devreye sokup istediğin işlemi yapabilirsin.
 
Ertan aslında amacım (çift potansiyometre olması şart değil) bir servo motoru iki farklı noktadan senkronize kumanda etmek. potansiyometre hem ucuz hemde kolay bir çözüm olmasından dolayı tercih etmiştim. Tabii farklı bir çözüm bulursam onuda uygulayabilirim.
 
Sanırım yanlış anlaşıldı. hat başına ve sonuna sadece iki açık kontasğı olan buton konulacak bu butonlar paralel bağlanıp servoya girecek. Sürücüden parametre ayarı yapacaksın. İlave bir cihaz alman gerekmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst