Çelişki Doğru Bağlantı nasıl olmalıdır ?

Değerli arkadaşlar; bir kontrol kalemini çok kabaca ölçümde ve niteliklisinin olmadığı durumlarda, yani bir yoklukta en basitini yani neonlusunu kullanmak zorunluluğunda da kalınabilir. Bu karşıdaki kişinin hiçbir zaman elektrikçi imajını veya misyonunu almasına eşit olamaz, evde elektrikten anlamayan birisi de bunu cebine alıp gezse yine cereyancı, elektrikçi olmaz, bunlar farklı şeylerdir. Bir ara da pantalon arkasındaki cebine bir yan keski takıp gezenlere elektrikçiyim havasındayım diyerek kızanlar, çok da sitem edenler olmuştu, hatırlanacağı üzere. Bir insan laptop çantasında laptop taşımakla, elinde meger test ölçüm cihazını taşımakla, elektrikçi veya pc uzmanı görüntüsü de veremez, elbette ki kendi kendisini kandırmış olur, elalemi hiç değil.

Ancak kontrol kalemleri günümüzde özel prob uçlu ve dijital yapıda olanlarıyla neredeyse bir test analiz merkezidir de denilebilir. Neonlu kontrol kalemiyle kaçak akımda ve statik elektrik kaçağında bunu fazla direk karıştıranlar da oluyor, bildiğimiz gibi. (Forumda bu konuda oldukça gereksiz bilgi kirliliği bir ara da olmuştu, hatırlayın, şu aralar ise pek olmuyor, bu konu iyi anlaşılmış olsa gerek) neonlu kontrol kalemleri faz kontrolü için çok sağlıklı da olamayabilir, daha köklü kontrol yöntemlerinin uygulanması çoğu zaman oluşan bu tereddütlerde de gerekebilir. Yani bu ayrımı da kesin olarak yapmak lazım.

Not: Bundan önceki mesajımda "kendi düşünceme göre, belki" ifadeleriyle belki başkalarına riskli gelmeyen bu değişik bağlanma durumunu kendi görüşüme göre riskli gördüğümü de belirtmiştim, sn. arkaplan'ın da güvenlik konusunda otomatlarda 1-2 hattının, daha farklı şekliyle 2-1 şeklinde 2 farklı kullanımda da kullanılması (Sn. acemi'nin mandalın düşmesi konusundaki "bağlantı şekliyle hiç değişmeyecektir,her 2 halde de kullanılabilir" şeklindeki özel görüşünü de tam desteklemiştim) durumunda bazıları için bir tehlike oluşturabileceğini bu yolla belirtmiştim. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba
Değerli arkadaşlar .
Öncelikle Sağlık ve hayırlı işler ve çalışmalar .

Son Nokta diyorum .
Kurallar ( normlar ) uymak içindir . iyi kötü tartısılır, düzelttilir
Buna da konuşmadan gecemeyeceğim .
Üst düşünce , deneyler ,test , iş güvenliği vs gibi her durum düşülmesine rağmen .
Son işi yapan ustanın da fikirleri alınıp arge calışmalarına katılması gerekir .
Evdeki hesap çarşıya uymayabilir .

Bu kuralların önceliği canlı güvenliği ilk plandadır .
Bu yüzden normlara göre haraket etmemiz gerekmektedir .

Kolay Gelsin . Sağlıcakla Kalın .
01.jpg
pr_01_17213.jpg
 
w otomat ta giriş üsttten olmalı yani 1 no lu girişten neden derseniz açtırma sistemi alta olduğu için daire tarafına kalması lazım yoksa ark yapıp yangın çıkarma riski olabilir .birde merak ettiği konu şudur tesisattaki kısa devrede sigorta kutusundaki otomat açıyor normal ama birde sayaç girişindeki otomat ta açıyor tek faz sistemlerde en çok kullanılan sayaç otomatı 40a c tipi normalde güce göre otomat seçilmeli ama en ufak kısa devrede 40 a açıyorsa neden güce göre otomat seçiliyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst