Çamaşır bulaşık makinalarındaki selenoid vana

Ben endüstriel değil de normal k.vana+motor+mekanizma kastetmiştim belki yorar ama gönüllerin şampiyonu olur hocadan +pop kapar :).
Bu bahsettiğin sistemi biraz açarmısın.
 
k.vana+motor+mekanizma kastetmiştim

1. yavaş tepki verir
2. dc motor ya da uygun ac motor gerektirir ve rediktör
3. 2 adet siviç ve dahili bağlantı gerektirir.
4. dolum anında enerji kesilir ise vana konum değiştiremez açık kalabilir

kim uğraşır üstat bunca derdiyle
 
4. madde de bahsettiğin tek seferlik sorunmu yoksa vana kullaılamaz hale gelecek derecedemi maliyet fazla değilse yatmam kalkmam uğraşırım da maliyet .. =)
 
Tek seferlik sorun mu derken kastettiğini tam anlamadım, vananın açılması ve kapanması için enerji vermen gerekir. valf ise enerji kesilince kendiliğinden kapanır sürekli enerji verdiğin zaman açık konumunu korur.

maliyet te bence oldukça fazla :(

bu arada dc motor olarak nasıl bir şey tercih ettin resimlere baktım göremedim arada varda kaçırdım mı yoksa ?
 
İSmail Agam hep yokuşa sürüyorsun :) çocuk öğrenci öğrensin dünyayı tanısın 1-2 bilgi fazla gelmez düşüncesindeyim yeter ki istesin araştırsın;) evvelden dediğim gibi ceryancı35 yutubu aç "yoke mechanism" yaz al patlamış mısırını geç karşısına anladın ;) Motor+mekanizma+vana dediğim bu sonuçta 90 derecelik bi açı. Kutup değiştirerek motoru, dolayısıyla vanayı kontrol edecek "Gölgelerin gücü adına" :)
 
Tek seferlik derken enerji kesilince dolum anında enerji kesilrse acık kalabilir kapanmaz demissin ya ben bunu bozulabilir sanmıstım ama yanlıs yorumlamıstım bu arada motor resimlerde yok motor icicn 12v cam kriko motoru kullandım 3a falan cekiyor bant olmadıgı icin daha biraz elimle makanık guc uyguladım deneme amaclı 5a kadar cıktı kolay kolay sısnmadı 10dk falan calıstı ısınma yaptı zaten oda benım ısımı gorur diye dusunuyorum.
 
bence dozaj pompası kullan işin kolaylaşır:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,323
Kullanıcılar
450,087
Son üye
Hsnozer

Yeni konular

Geri
Üst