Çalışma Sorusu Yardım.

farkole

Üye
Katılım
8 Şub 2013
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
44
1-) a-) bir iletkende 20ms'de 10mCluk elektrik yükü taşındığına göre iletkenden geçen akımı hesaplayınız.
B-) iki nokta arasında voltaj(potansiyel fark) 30*10-3 ( on üzeri eksi üç ) kV ve bir noktadan diğer noktaya 10 kolonluk elektrik yükü taşıdığına göre ; o iki nokta arasındaki enerjiyi hesaplayınız


2-) İlk sıcaklığı 20 derece olan 2mm çapında 1099 metre uzunluğundaki alüminyum telin 60 derecedeki direncini hesaplayınız.
K=35 s/mm2 (milimetre kare) , T=245


3-) 220 V gerilimle çalışan verimi %80 olan 2,359 HP'lik bir motorun şebekeden çektiği akımı hesaplayınız.
1HP = 746W


4-) 220V gerilimle çalışan verimi %95 olan bir ısıtıcı oda sıcaklığında 1 litre suyu 3 dakikada 100 dereceye kadar ısıtıyor. Isıtıcının çektiği akımı, ısıtıcının gücünü ve elektrik enerjisinin 1 kWh = 40 krş olduğuna göre ödenecek parayı hesaplayınız?



Sayın form sakinleri soruları cevaplayabilirseniz çok sevirim :) iyi gunler dilerim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Farketmiyeceğinden emin olduğum ! için sormuştum.Emin oldum !
 
Son düzenleme:
Emin olduysanız sıkıntı yok. Beyfendi ben soru sordum. Okuduğum okul sizi neden ilgilendirirki?[/QUOT sorulan sorulara bu şekilde asabice cevap verecek olursanız size bu formda hiç kimse yardım etmez. sanki ne olurdu şu okulda okuyorum diyebilseydiniz. bizim için sorulan sorudan çok soran kişinin düşünce yapısı ve formdaki arkadaşlara yaklaşımıdır.formu tararsanız bununla ilgili örnekleri görebilirsiniz.slm
 
Emin olduysanız sıkıntı yok. Beyfendi ben soru sordum. Okuduğum okul sizi neden ilgilendirirki?
sorulan sorulara bu şekilde asabice cevap verecek olursanız size bu formda hiç kimse yardım etmez sanki ne olurduşu okulda okuyorum diyebilseydiniz.bizim için sorulan sorudan çok soran kişinin düşünce yapısı ve formdaki arkadaşlara yaklaşımıdır. formu tararsanız bununla ilgili örnekleri bulabilirsiniz. slm.
 
Tabiki. Tarıyacağım. Saygılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst