Enerji Nakil Hatlarının Dikilmesi

kral_46

Üye
Katılım
11 Mar 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
41
Enerji nakil hattı dikimi yapan birileri varmı benim nakil hatlarının dikimi sırasında özellikle beton direk dikerken çekilmiş temel ve direğin yerleştirilmesi gibi anlarda çekilmiş resimlere ihtiyacım var internette pek fazla yok elinde var olan varsa paylaşabilirmi ?? tşk ederim şimdiden
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ya aslında bende binlerce resim var iş sırasında çekmiş olduğum sadece direk değil Elektrik Şebeke Tesisleri ile ilgili Enerji nakil hatları ile ilgili ne çok resim vardı bulabilirsem bunları paylaşırım Hocam
 
peki direklerin beton mu demir mi örmemi olmasına nasıl karar veriyoruz
ayrıca bi sorum var bizim şantiye için 400 kva lık bi trafo direği diktireceğim elimde t25 var normalde t50 olması gerekiyo ama trafonun bulunduğu yer rüzgarsız ve baya baya korumalı biyer tünel ağzı bi alan. elimdeki t25 i yaptırıp (yani eski yerindn kestirip ayaklarına deimr kaynattırsam ) bir sıkıntı olur mu dirk orda 1 yıl kadar bulunacak 1 yılsonra tünelde işimiz biteceği için o direğe gerek kalmayacak.
 
riboz arkadasım bildiğim kadarıyla demir direk uygulaması yapılmıyor artık, 400 kVA için 14/16 tip beton direk uygun olur 2m sini uygun şekilde zemine gömersen işini görür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,877
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst