Röle seçimi hakkında

notther

Üye
Katılım
7 Ağu 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Ben bir elektrik sistemini elimdeki data acquisition cihazı ile kontrol etmek istiyorum. Cihaz -/+10 V ve maksimum 1ma akımda voltaj üretebilmekte. Kontrol voltajı yani. Bu değerlerle kontrol edebileceğim sadece açma kapatma işlemi yapacak röle arıyorum. Nereden nasıl bulabilirim? Bu konularda fazla bilgim yok o yüzden soruyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Cihaz kontrol sinyali üretiyor zaten mevcut hali ile. Bunu transistörle başka bir şeye mi çevirmeliyim? Bunu mu demek istediniz? Bu konularda çok fazla bilgim yok, daha açıklayıcı yazarsanız çok memnun olurum.
 
1ma akım her yöleyi çektirmek için yeterli olmayabilir ; bu konuda katalogları baya bir deşmeniz lazım ; mehmet ali arkadaş bu küçük akımla bir transistörü sürmeyi ; transstörün çıkışınada bir röle bağlamanızı önermiş ki çokda güzel düşünmüş bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst