Proje Ödevi

Katılım
19 Ağu 2011
Mesajlar
28
Puanları
1
üstadlar güzel bir proje ödevi gerekiyor... güzel bir fikir okulda dönem sonunda bir sergi düzenlenecek ve 1. olmam grek :)) bana güzel bir proje gerekiyor ilgi çekici veya insanlığa yararlı bir proje olması gerekiyor yardımalrınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler....)
 
"ilgi çekici veya insanlığa yararlı bir proje" olacak şekilde, ayni ödev bana verilmiş olsaydı size aklımdaki projeyi açıklıyorum.(Yalnız 1. projenin dev maliyetli ve cüretkar bir yanı da mevcuttur.)

PROJE 1 : Dünya yörüngesine(Uzay ortamında) inşası yapılan yüksek kapasiteli güneş pilleri,güneşten sağladığı yüksek verimli elektriği,güneş ışığını görmedikleri zamanda hidrojen ve oksijenle çalışan tersinir yakıt pilleri bataryalarını şarj edip(Hidrolizle hidrojen ve oksijen gazı elde edilip depolanacak) biriktirecek,karanlık evrelerinde hidrojen ve oksijeni birleştirip su yaparken açığa çıkan elektriği ve güneşe maruz olduğu zamanki elektrik enerjisini mikro dalga enerjisine dönüştürüp kendisi üzerindeki çanak antene aktaracak.Bu su proje kapsamında, kapalı bir çevrim yapacak,yani hiçbir şekilde yitirilip kaybolmayacaktır.Bu çanak anten, yeryüzünün belirli bölgelerinde kurulu olan elektrik güç santrallerinin,talep halinde enerji sıkıntısı yaşadığı anlarında ve o bölgede,santrale yakın konuşlanmış alıcı çanak antenler tarafından odak noktasındaki yüksek kapasiteli bir transponder(lnb) cihazıyla alınıp santalin düşük olan elektrik ihtiyacını takviye edecek şekilde yeniden Mikrodalga enerjisi yüksek verimle elektrik enerjisine döndürülecektir.

Bu, yıllarca önce merhum elektrik dahisi Nikola Tesla'nın düşünü kurduğu,ama kısmen gerçekleştirdiği "Kablosuz Enerji Aktarımı" ve NASA'nın birkaç yıl önce gerçekleştirdiği "Yıldız Savaşları Pojesi" kapsamında dye laserlerin(kimyasal laserler)yüksek olan gücüyle başka bir uyduyu ışınla hedefleyip deneme yaparak yok edebildiği projenin ana hatlarından kısmen faydalanmaktadır.

Prensip şeması:

Uzayda,
Güneş ışığı-Güneş gözeleri-Elektrik-Hidroliz-Yakıt pili-Elektrik-Güç konvertörleri-Mikrodalga enerjisi-Çanak anten

Dünyada,
Yörüngeden Gelen Mikrodalga Enerjisi-Çanak anten-Güç konvertörleri-Elektrik(Oluşturulan Takviye Ek Enerji)+Eksik Santral Gücü-Elektrik santrali açığının kapatılması.

PROJE 2:Evlerde kullanılan kondüsyon(Zayıflama) bisikletlerinin tadilatıyla volanına monte edilip bağlanan küçük kapasiteli bir alternatör(Şarj dinamosu) çıkından elde edilen elektriği bir ups cihazının akülerinden ayrıca vererek şarj-deşarj döngüsüyle sağlanacak ektra enerjiden bedava yararlanarak(Pc+tasarruf lambası gibi) beden enerjisinden(İnsan dinamosu) asgari istifade edilmesi.

PROJE 3:
Dükkandan hobi olarak satın alınan uygun,ince,ucuz güneş gözesi panellerini(Diyotuyla beraber)emergency yani acil durum lambası için,Şebeke elektriği yerine,sürekli ışık gücüyle dolu tutup,acil durumlarda kullanıma girebilecek durumda hazır tutmak.

Bu ışıldak(Ledli ışıldak çok daha iyi seçimdir) şarj devresini tandem tip,yani hem prizle hemde güneş pili devresiyle dolacak konuma sokacak,şarj bitince otomatik akü şarjını kesen bir kabiliyete almamız gerekecektir.Bir selektör siwiçle,ayrıca hiç ışık almayıp şarj olamayacak durumlarında,gereksiz kalacak olup,bu yeni halini iptal edebilecek şekilde,yine eski orijinal haliyle prizden şarj olup dolabilecek özel bir devre durumuna sahip olmuş bulunacaktır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
ben olsam ledlerle güzel animasyonlu bi Türk bayrağı yapardım emin ol düşündüğüm gibi olursa okula bile asarlar !
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst