YG Transfer Trip Nedir?

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
39
yüksek gerilimde transfer trip nedemektr
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
YG de bütün hat fiderleri her iki uçtan da korunmaktadır. Bir uçdaki koruma çalıştığında karşı uca da bir trip sinyali gönderebilir. Buna transfer trip denir. Özellikle bir uçtan kesici açıldığı halde arıza temizlenmemişse karşı tarafa transfer trip gönderilir ki karşı uçtan da fider açılsın.
 
transfer trip 380kv enerji iletim hatlarında kullanılan koruma rölelerinden biridir. Kaanca arkadasımızın dedigi gibi enerji iletim hatlarında bir arıza meydana geldiği zaman hattın her iki tarafındaki kesicinin senkron halde açması istenilir. Hattın bir ucundaki kesici arızayı algılayınca diger tarafdaki kesicininde acması için trip göndermektedir.
 
yani kuranportör sistemi ile mi yoksa plc ilemi
 
Kuranportör sisteminin bir diğer adı da plc dir zaten. PLC = Power Line Carrier . Bunu otomasyondaki plc ile karıştırmayınız. Otomasyonda kullanılan PLC programmable Logic Controller dır.
 
Kaanca ve muhendis arkadaşımız güzel anlatmışlar. Bende birkaç ilave edeyim bu konu tam manası ile kapansın
Kuranportör sisteminin=PLC şu grupdan oluşmaktadır.
1-Fiber iletim hattı ve modemi
2-Line trep
3-RF modem
4-Data hattı ,Santral ve modemi
5-DC besleme için akü ve redresörler(iki grup şeklinde)
Fiber iletim hattı üzerinden kontak bilgileri(Diğer EDM'den Trasfer trip,kesici ve ayırıcı pozisyon bilgileri) birinci seçenek olarak gönderilie.
İkinci seçenek olarakta Havayi hat üzerinden RF modem ile gönderilir.
Data hattı telekomdan genellikle 64kb olarak kiralanır ve ilk yaptığı iş merkezler arası konuşmayı sağlamaktır.
ikincil iş olarakda elde edilen dataları yük tevziye göndermektir.Data hattına kontak bilğileri için iş düşmez fakat MUX sayesinde kontak bilgilerinide göndere bilirsiniz. Şu zamanda ADSL modem ile de data bilgileri gönderilmektedir. Sayaç verileri özellikle ADSL modem ile gönderilmektedir.
Kuranportör sistemi için şalt tesislerinde bir oda tahsis edilmesi gereklidir. DC besleme sistemi oluşturulması lazımdır.
Ara şalt istasyonu ise bu bahsedilen cihazlardan iki tane olması gerekir. Data hattı ve cihazları hariç.

Birde benim şahsi görüşüm var. Dc beslemeli fiber Eternet modüller ile iki merkezi birbirlerine bağlayarak Kuranportör sistemini minimize edilebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,177
Kullanıcılar
450,061
Son üye
bediraydogan

Yeni konular

Geri
Üst