Yeni 3d projeme başladım.

Ramps kartının klemenslerinde zayıflık var, bu seviyelerdeki amperi taşıyamıyor. Ben değiştirmiştim.
 
Dün akşam baskı hazırlığı için marlinde ince ayar çekiyordum. Makine kardinatları hız vs. İlk denemem de ısıtıcı tablanın çok uzun sürede ısındığını fark ettim 25 dak. bekleyince. Ölçüm yapınca yük altındayken 10.9 v çıkış verdiğini gördüm. Böylece ramps a, güç kaynağından gelen kablo kesidinin ince olduğunu varsayarak bugün için daha kalın kabloyla değiştirmeye karar verdim.

Bugün ince kabloları çıkardım ve yerine kalın olanları takıyordum. Yani işin heyecanıyla yenilerini takdığımı varsayarak deneme yapmak istedim. Ancak rams da yeni kabloların ikisini takmış ikisini takmayı unutmuşum.

Anahtarı açtıktan iki saniye sonra ateş ve ardından buram buram kokan duman yükseldi. İşkence gibi tüm kabloları söküp karta baktım. Rampsdaki sigortalar sağlam ama arduino da yanık bir zımbırtı var. Bir tane kart sipariş ettim. Umarım tek sorun arduino dur. Yani umarım ramps sağlamdır. Rams üzerinde yanık bişi göremedim.
Canın sağolsun biraz zaman uzadı en azından tecrübe ettik. Çalışmalarında başarılar dilerim
 
Ardunino daki regülatör ams117yanmış olabilir elektronikçilerden temin edip değiştirmeyi deneye bilirsin ben bir ara sürücüyü ters takmıştım o parça yanmıştı

Evet ams117 yanan parça. Elektronikçiye götürmeyi planlıyorum ama burası küçük bir yer. Bulursam parçayı kendim temin edip onarmayı deneyeceğim.
Canın sağolsun biraz zaman uzadı en azından tecrübe ettik. Çalışmalarında başarılar dilerim
Eyvallah. İlk şoku atlattım. Bir kart sipariş ettim. Bir kaç güne gelir. Beni düşündüren o kadar kabloyu yeniden yerlerine takmak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Beimkinin üzerinde bi 5.0 ibaresi var. gerisi şişen kısımda okuyamadım
 
Tv ana kartının üzerinde buldum bir tane ama üzerinde EH17L yazıyor.
 
Regulatoru değiştirdik ancak bilgisayar tanımıyor. Bununla birlikte yeni ardunio geldi. Yeni karta yazılımı attıktan sonra ramps ile birleştirdim ve diğer kablo bağlantılarını takmadan çalıştırdım. İlk açılış ekranı geldikten sonra ana ekran gelmedi. Diğer ardunio da yanmadan önce aynısı olmuştu. Hemen enerjiyi kestim. Bir kaç defa denedim sonuç aynı. Sanırım asıl sıkıntı ramps da. Rams yüksek enerji gönderip ardunio yakmış olabilir diye düşünüyorum.

Not: Tekrar yazılım attım, ana ekran geldi

Not2: Sorun yazılımda değilmiş. Yeni yazılım atarken sürücüleri de çıkarmıştım. Sorun bir sürücüden kaynaklanıyormuş. Sorunlu sürücüyü çıkarınca ekran geliyor
 
Son düzenleme:
Şöyle bir sorunum var. Ana ekran geldikten 10 sn. sonra resetleniyor ve sürekli resetlenmeye devam ediyor. Bu kartta sorun olduğu için mi yoksa kablolar takılı olmadığı için mi?

Not: Bir sürücü daha sorunlu çıktı. Çıkarınca resetleme kesildi. Elimde ıskartaya çıkmış 2 sürücü oldu.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: akg

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst