yangın çıkıyor

afaki

Üye
Katılım
3 Şub 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
59
değerli arkadaşlar ben mekanikçiyim elektrik bilgim oldukça yetersiz o yüzden sizlerin bilgi ve yardımlarınızı rica ediyorum paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler ben kombi servisiyim son yıllarda elektrikli kombiler tercih edilir oldu gerek baca problemi olmaması gerek yakıt depolama sorunu olmaması ve elektiriğin temiz bir enerji olması hasebiyle ancak alt yapı denetimi ve uzman kontrolü olmadığından zannediyorum herkez ben yaptım oldu mantığıyla cihazları takıp geçiyor ancak son zamanlarda yangınlar çıkmaya başladı bu ciddi tehlike arzediyor örneğin 4x6 lık (ana pano 100 m mesafede) bina beslemesi var dublex bir bina 10 kw lık kombi kullanılıyor (monofaze) sizce uygunmudur bu yangın sebebi olabilirmi nelere dikkat etmeliyim saygılar
 
İç tesisat yönetmeliğine göre,5 kw üstü güç kullanıcıları için,bağlantının trifaze olması zo-
runluluğu vardır.10 kw monofaze yük, ev tesisatlarında çalıştırılamaz.Çalıştırmaya kalkar-
sanız,tesisatı da evi de yakarsınız.Kullanılan malzemelerin kalitesizliği de işin cabası.10 kw
lık gücü,3 faza paylaştıramıyor iseniz,o cihazları hiç bağlamayın daha iyi.
 
Bu durumda,eskiden beri sinir olduğum,parayla bile tamir etmediğim,bağlamadığım,kullanmadığım,elektrikli şofbenler,iç tesisat yönetmeliğine aykırı mı oluyor( 3. kademesi 7 kw olduğu için)?
 
Kanun ve yönetmelikler UYGULANMAMAK ! üzere çıkartılmış olduğundan,yangın çıkmadığı
sürece kullanılmasında mahzur ! yok.Bu tip ısıtıcılar için,en garantilisi,cihazın içinden,3. ka-
deme bağlantısını kullanılmayacak şekilde sökmektir.
 
Arkadaşım yangın çıkan binalarda kaçak akım koruma rölesi var mıydı hiç dikkat ettin mi?
 
Tesisatı uygun yaparsanız isterseniz tek faza 100kW bağlayın , yangın çıkma riski yok. Ancak kablolarınız ve koruma şalterleriniz uygun değilse bir ampülle bile yangın çıkabilir.
 
evt butarz kombiler moda oldu kolan hatı 4 olan yerlere bile baglayanını gördüm ondan sonrada yangın çıkdı deni yo bu arada ykş veya kar olması bir nepzede olayı engellesede çok bilen arkadaşlarımız bunu iptal ediyo yani yangına hatta ölümlere davetiye çıkarıyor sen 100mt bu tür bi baglantıyı yapmam demek ısıtıcınız düzgün çalışmaması ve kabloyu patlatmam demek tir saygılar
 
Günümüzde evlerin çoğunda elektrik beslemeleri 3 fazlı olarak yapılıyor. Buna istinaden monofaze 10 kWlık bir besleme belki 380 den 220 volta çeviren uygun güçlü bir trafo kullanılarak bir nebze olsada akımlar azaltılabilir. Tabiki bu önerimde sistem enerjiyi 2 fazdan çekeceği için dengesiz akım çekmesi söz konusudur. Artılarıyla ve eksileriyle düşünülmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst