Yağ Yakan Atıştırmalıklar

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
x3R9y2.jpg


Yemek aralarında neler yediğiniz, düşündüğünüzden daha da önemli olabilir. Yediğiniz atıştırmalıklara dikkat etmezseniz kilo alabilirsiniz. Ancak yemek aralarında atıştırmalık yiyerek yağ yakabileceğinizi de biliyor musunuz?

Atıştırma alışkanlığımız beslenmemize çok fazla kalori ve besin maddesi ekliyor. Ancak atıştırmalık olarak doğru yiyecekleri seçerseniz enerji seviyeniz yükselir ve ihtiyacınız olan besinleri karşılarken daha hızlı kilo verebilirsiniz.

ATIŞTIRMALIKLAR NASIL YAĞ YAKAR?

Doğru besin değeri oranında atıştırmalıklar vücudunuzu enerjik tutup kilo vermenize yardım eder. Protein (artı egzersiz) yağsız kas kütlesi (metabolik hızı ve kalori yakımını hızlandıran) gelişimini sağlar. Lif sindirimi geliştirir ve yağ ile şekere yönelmenizi önler. İşte yağ yakan atıştırmalıklardan bazıları:

BİR ELMA VE YAĞSIZ SÜT: Bir meyveyi biraz proteinle birleştirirseniz karnınız daha iyi doyar. Karbonhidrattan farklı olarak protein enerjinize destek olmaya yardım edecek ve açlık seviyenizi birkaç saat uzatacaktır. Büyük bir elma ve bir bardak yağsız süt bunlardan biridir. Bu ikili size 200 kalori için 10 gram protein ve 5 gram lif sağlayacaktır.

SÜZME PEYNİR VE AVOKADO: Bir başka meyve ve süt ürünü ikilisi olan bu yiyeceklerin içinde 200 kalori olmasına rağmen 9 gram protein ve 7 gram lif bulunuyor.

TAVUKLU PİTA SANDVİÇ: Yarım sandviç veya dün gece yediğiniz yemekten kalanları gündüzleri atıştırmalık olarak tüketirseniz bir ana öğün yemiş gibi olursunuz. Sabahları sebzeli ve tavuklu bir ekmek arası hazırlayın, ikiye bölün ve gün boyunca yemek için 2 atıştırmalık haline getirin. Her yarım parça yaklaşık 200 kaloridir, 3 gram lif ve 20 gramdan fazla protein içerir.

KARNIBAHAR: Acıkmaya başladığınızda sarımsakla haşlanmış kuru fasulyeyi ezip sos haline getirin. Bunu krakerle de tüketebileceğiniz gibi 2 kase doğranmış ve biraz haşlanmış ya da çiğ karnıbaharla birlikte servis edebilirsiniz. Toplamda hepsi 11 gram protein, 8 gram lif içerirken kalori miktarı ise 199’dur.

CEVİZ VE ARMUT: Bu ikiliyi öğle arası atıştırmalığı olarak yemek için ikiye bölebilirsiniz. Tümü 200 kalori olan karışım 11 gram protein ile 3,5 gram lif içerir. Bu karışım enerji seviyenizi destekleyecek ve yağ yakımı için de vücudunuzu hazırlayacaktır. Ceviz beyinde mutluluk hissi veren serotonin maddesi açısından zengindir.

SU TERESİ, DOMATESLE VE YEŞİL MERCİMEK SALATA HAZIRLAYIN: Su teresi ve domatesle yeşil mercimek salatası hazırlayın: Salatalar sadece yemek zamanı için değildir. Yaklaşık 200 kalori olan salatalar iyi bir öğleden sonrası atıştırmalığıdır. 11 gram protein ile 8 gram lif içeren tarifi kilo alma korkunuz olmadan rahatça yiyebilirsiniz.

TAM BUĞDAYLI KRAKERLER ÜZERİNDE KONSERVE TON BALIĞI: Her atıştırmalığa süt ürünü eklemek istemiyorsanız, bir kutu ton balığı başka bir yağsız protein kaynağıdır. Size ayrıca Omega-3 yağ asiti de sağlar. 200 kalorilik bu atıştırmalık ile 6 tane tam buğdaylı kraker 3 gram lif ve 20 gram protein sağlar.

PİTA EKMEĞİ VE YEŞİL MERCİMEK: Yeşil mercimek iyi bir demir kaynağıdır. Demir metabolizmanızı destekler. Bu lezzetli tarif, 4 porsiyon 180 kalorilik atıştırmalık 10 gram protein ile lif sağlar.

EDANAME: Bir kase edamame ya da haşlanmış soya fasulyesi 17 gram protein, 8 gram lif içerirken, sadece 189 kaloridir. Tuzla birlikte soğuk ya da sıcak servis edebilirsiniz.

PROTEİN BAR: Enerji veren bu tatlı yiyecekleri marketlerden alıp atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Kalorisi 200 ve daha düşük olan protein barları 10 gram protein ile 5 grama yakın lif içeririr.

SEBZELİ KARIŞIM: Siyah kuru fasulye ile çeşitli sebzeleri bir araya getirip öğle ve akşam yemeği arasında tüketmek için atıştırmalık hazır.

SARIMSAK KAVURMALI EDANAME SOS: İyi ve sağlık bir atıştırmalık olan bu sos çiğ sebzeler ya da tam buğday ekmeğiyle sunabilirsiniz. Toplamda 162 kalori olan karışımda 9 g protein ve 6 gram lif bulunuyor.

KUŞKONMAZ VE İYİ PİŞMİŞ YUMURTA: Lif açısından zengin olan kuşkonmaz yumurtanın doğal proteinini dengeliyor. Kuşkonmazda folat ile B6 ve E vitaminleri bulunuyor. Bir tane iyi haşlanmış yumurtayla birlikte 15 kuşkonmaz sapından oluşan atıştırmalık 126 kaloridir ve 11 gram proteinle, 5 gram lif içeriyor.

NANELİ BUZLU YEŞİL ÇAY: Kalorisiz olan bu içecek gerçek bir atıştırmalık gibi nitelenmez, fakat açlıktan değil can sıkıntısından mutfağı araştırıyorsanız bu lezzetli içeceği hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yeşil çay diyet yapanların daha fazla kilo vermesine yardım eder.

Alıntıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst