Yıldız-üçgende problemi

üçgen kontaktörünün bobinine giren ucu yıldız kontaktörünün normalde kapalı kontağından,yıldız kontaktörünün bobine giren ucu üçgen kontaktörünün normalde kapalı kontağından geçirerek bağla.(bu olaya elektriksel kilitleme denir.)
aynen bunu uygula
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Yıldızda kullandığım siemens 3tf43 kontaktörü değiştirince sorun çözüldü.
 
yıldız kontaktörü eski veya yeni ise de imalattan kaynaklanan bir problem varmış anlaşılan
 
[]üçgen kontaktörünün bobinine giren ucu yıldız kontaktörünün normalde kapalı kontağından,yıldız kontaktörünün bobine giren ucu üçgen kontaktörünün normalde kapalı kontağından geçirerek bağla.(bu olaya elektriksel kilitleme denir.)
 
sorun neymiş;
basit,herşey doğru,ama sorun var.
sorun kontaktör müş.

Olabilir.
bazen çok ince düşünmemek lazımmış.

Teşekkürler cevap için.
 
arkadasım 7,5 kw lık motoru ucgen calıstırsan olmaz mı sorunmu olur acaba tesekkurler...
 
motorun yıldız dönüş yönü ile üçgen dönüş yönü farklı olabilir.
 
Arkadaşlar , böyle kontaktör hatalarını önlemek için yıldız-üçgen zaman rölesi kullanmak daha iyi. 7.5kw lık yıldız-üçgen panosunu yapma maliyeti , 7.5kw soft starter fiyatına yakın. Teknoloji geliştikçe yumuşak yolvericilerde ucuzluyor. Maliyetler böyle olunca Y-Ü panosu yapımı ile uğraşmaya değmez. Bir dahakine soft starter kullanıcam.

Kolay gelsin...
 
Soft starter lar arkadaşların dediği gibi yıldız üçgen yol vermede daha akıllı ve uzun ömürlü çözümdür. Sizin karşılaştığınız sorun kontaktörlerin çekme ve bırakma karakteristiklerinin farklı olmasından kaynaklanıyor idi muhtemelen. Geçmiş olsun. Saygılar...
 
kardeşim zaman rölesin de dip siviç olobilir gecikmeli kapanan yada gecikmeli acılan tip dir onları da kontrol et istersen
 

Forum istatistikleri

Konular
128,417
Mesajlar
917,453
Kullanıcılar
450,325
Son üye
emirrumus
Geri
Üst