Yıldız-Üçgen Motorda Sigorta Atma Sorunu

anlaşılmıştır teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım hava tank girişine bir valf de koyabilirdiniz motor ückene gecene kadar havayı dışarıya tahliye edebilirdi ve motor zorlanıp siğorta atmazdı.aklınızda bulunması için söylüyorum...
 
arkadasım sen zaman rolesını yıldız ucgen aldınmı bırde kontaktorlerını degıstır kontaklar yapısık kalırsa dırek sıgorta atabılır benım basıma geldı .
 
malex arkadaşım normal zaman rölesinden kastım içinde tek röle olan zaman rölesi çekmede gecikmeli yada açmada gecikmeli olduğunu belirtmemişim şimdi söylüyorum çekmede gecikmeli zaman rölesidir normal zaman rölesinden kastım sorun çıkaran y-ü zaman rölesi ise bobini enerjisizken yıldız ve üçgen kontakları açık devredir bobin enerjilendiği anda yıldız kontağı çeker ayarlı zaman sonunda bırakır ve bizim ayarlayamadığımız süre başlar bu sürenin sonunda ise üçgen kontağı çeker eğer benim kullandığım gibi bir röleniz varsa yani yıldız kontağının bıraktığı süreden sonra bekleme uzun oluyorsa motor devri düşüyor üçgen kontağı çektiğinde ise motor en baştan üçgende kalkıyormuş gibi fazla akım çekiyor ve otomat attırıyor.....
 
arkadaşlar eskiden yıldız üçgen zaman rölesimi vardı teknoloji geliştikçe firmalar ürün gamını arttırmak için bir çok cihazın özelliklerini kırpıp yeni cihazlar çıkarttılar. standart bir zaman rölesi kullanılmış olsaydı bu sorun olmazdı ve bu kadar boşu boşuna uğraşılmazdı.
 
evet bende kullandim zaman rölesi üzerinde ayar yok entes ti heralde markasi
 
hayır doğru yazıyoruz önce yıldız sonra 3gen
 
Arkadaşlar annamadıgım yıldızda bir dakkada çalişsa sorun olmaz. 3 gene geçerken şu sorunmu var yıldız çalişiyor röle birakıyor. ama 3 gene geç açiyor ve sikorta atıyor. evet olabilir. sadece 0. 30 saniye zaman rölesi al açik kapalı kontaklı sorun çözülür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst