Yüksek Elektrik Teknikeri Nasıl Olunur?

yüksek gerilim ve kuvvetli akım tesislerinde çalışma ve yetki belgesi lise veya yüksek okul elektrik mezunları herkes alabilir,eüaş-teiaş-tarafından verilen bu belge (ekat)ile yüksek gerilim olduğu şalt sahaları trafo merkezleri hidro elektrik santralleri doğalgaz çevrim rüzgar enerjisi gibi üretim tesislerinde çalışmak için istenilen belgedir,bir yazılı bide sözlü mülakat ile verilir,1 aylık bir eğitim süresi sonunda sınavdan başarılı olanlara verilir,
 
Dallı budaklı bir sistem işte insanların kafasını karıştırmaktan başka birşey değil yüksekti alçaktı ortaydı. Okudum mesajlarıda baya bir yanlış bilgi varmış insanlarda. Meslek mezununa tekniker demiş bir arkadaş. Son noktayı ben koyayım .

En son aldığınız diplomanızda ünvan kısmında ne yazıyorsa odur arkadaşlar.
Y. Tekniker ünvanı EX oldu.

Eskiden 3 yıllık m.y.o. vardı şimdi yok. O zamanlar 3 yıllıktan mezunlara verilen bir ünvandı yüksek teknikerlik. Ortada kalmayacaksın ya meslek mezunu olmak lazım ya fakülte mezunu olmak lazım şuan ki devir bu şekilde. M.y.o. mezunlarının hepsi boşta geziyor şuan ne iş yaptığı belli değil görevi belli değil. Devlet bile kamu personel alımlarında önlisans istiyorum fakat tekniker kadrosu olmadığı için alınacak kişi teknisyen kadrosunda çalıştırılacaktır diyor. İşkura açın bakın (Yayından kalkmış olabilir okuyalı 2-3 ay oluyor) TPAO ilanında böle şer düşmüşler.

Wallahi m.y.o. okuduğuma pişmanım. kpss sorularıda daha zor, lise ve ortaöğretim daha basit.
Aman konu nerden nereye geldi kpss ye bağladım :)
 
Sevgili tekniker arkadaşlar merhaba
Özellikle elektrik teknikeri olarak bir odamızın olmaması beni çok ama çok üzmektedir. Çünkü böyle bir odaya ihtiyacı olan ve mesleğini icra edecek ve oda olarak en çok kullanması gereken ilk meslek ELEKTRİK tir bunu unutmayın.
Sizden sadece gelin birlik olalım ve sesimizi daha gür duyuralım ve odamızın kurulması için ne gerekiyorsa birlikte yapalım diyorum.
Buradan sizlere sesleniyorum eğer böyle bir birlikteliğe ve güç birliğine varsanız beni arayın veya aşağıdaki myl adresime yazın varım demeniz ve iletişim adresini myl adresi veya tel yazmanız yeterli. Ahmet ŞENTÜRK 1967 doğumlu 1991 mezunu Elektrik Teknikeri Tel=*******
Myl= ****
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar 2 yıllık mekatronik mezunuyum.mekatronik teknikerinin yetkileri neler elektrik teknikerinin imza yetkileri mekatronikte varmı yardımcı olursanız sevinirim
 
elektrik enerjisi üretim iletim ve dağıtım mezunu
kamu kurumlarındaki elektrik teknikerliği ünvan değişikliği sınavına girermi
 
yüksek elektrik tknikeri diye bişey var mı ki ilk defa duyuyorum ???????
 
3795 sayılı kanuna göre Lise üstü 3 yıl Teknik eğitim görenlere "Yüksek Tekniker" denir.
 
Merhabalar kuvvetli akım çalışma yetki belgesini teİaŞ soma elektrİk teknolojİlerİ gelİŞtİrme ve İŞletme mÜdÜrlÜgÜnden alabİlİrsİnİz.tÜrkİyede tek olan bİr kurumdur oda manİsa somadadir.tel 0236 61332000

arkadaşım vermiş oldugun bilgi tam dogru diil söz ettigin belgenin adı EKAT'dır elektrik kuvvetli akım tesisi çalışma belgesidir. bu belge olmadan orta gerilim yani 34500 volt a müdahale etmen yani trafo şalt tesislerine müdahale etmen yasaktır ve bu belge birçok noktada veriliyor örnegin izmit, istanbul da veriliyo diye biliyorum.
 
3795 sayılı kanuna göre Lise üstü 3 yıl Teknik eğitim görenlere "Yüksek Tekniker" denir.
sayın abim lise üstü 3 yıl teknik eğitim veren bir kurum söyle bana ben myo mezunuyum ki o da 2 yıl 3 nerde .? Sınıfta kalanlar var onlar mı oluyo 3 yıl eğitimli :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,175
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst