xlpe pens ampermetre

kuçuk bir not scheinedir in hucrelerinde sekonder koruma için kullandıgı toroid akım trafoların çalışma gerilimi 0,72/3 kv ama içinden 31,,5 kv geçiyor


troidal akım trafosu üzerinde yazan izolasyon seviyesi ,kendi sargısınındır,

içiden gecen akıma göre sargılarında indüksiyonla gerilim meydana geliyor,işte izolasyon seviyesi bunun için
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
trafonuzun og ve ag kısımları yeraltı kablosu ile baglı ve og kısmı nın uzunlugu ile dogru orantılı oarak sisteniniz de kapasıtif etkisi fazla olur bunu da reaktörlerle dengeleme ihtiyacı cıkar.
pens ampermetre ile og den akım olcmek günenlik sınırlarını zorladıgından güvenli degil.?? og de akım trafosunun sekonder ucları bir tanesi neden topraklanır .?? sekondere baglı cıhazları korumak için,birde og akım trafosunun yalıtım sistemi günenligini düşünün ?? işte bu nedenler le og den pens ampermetre ile ölmek abes ve mantıksız dır . ve gereksiz dir.
 
arkadaşim merak ettigm bi husus var, neden orta gerilimden ölçüm yapmamiz gerekiyor? yani a.g dururken öle pahalı ekipmanlari neden kulliyoruz, tedaş mi istiyor hani daha güvenli olsun gibilerinden yoksa fenni bir sebebi mi var bizim bilmedigimiz. hep aklıma takilmistir bu konu...
 
:)

Gördüğümü ve yaptığımı yazayım

1x240 XLPE Pens ampermetre ile ölçüm yaptım ve akım değerini okudum fider çıkışındaki ölçü hücresinden okunan değer ile benim yaptığım ölçü arasında %5 lik bir sapma vardı..yani akım geçiyorsa ölçüm yaparsın .... ama 3x kablolarda bunu yapmak mümkün olmuyor...
 
sorumun cevabini verecek bir arkadaş??
Kardeş ölçümden kastın sayaç devresi ise; OG den ölçüm yapılmasının sebebi trafo kayıplarını ve trafonun sisteme vereceği Reaktif etkiyide ölçü devresinin içine alarak, Müşteriyi tedbir almaya mecbur etmektir.
Bilindiği gibi direk tipi trafolarda 400 kVA ve altı AG den ölçüm yapılır. Ancak Elektrik Kurumu bu tür müşterilerin fatıuralarına yanılmıyorsam %4 trafo kaybı adı altında ilave yapar...
 
Elektrikci kardeslerim bunu iyice okuyunuz ?????
1.çlmekten kasıt kablodan gecen akım degerinş okumaksa net okuyamassınız .
2. Eger amacınız kablodan gecen kımı sadece görmek ise yani gerilim kesikmi degimi bunu görmek için xlpe kabloda. Kabloya pens ampermetre ile akımı görürsunuz.?
3.bu işlemi niye yapmaklazım:
Yan yana dösenmiş xlpe kablolar vat yanyana 9 adet şimdi bunlardan birinde veya ikisinde patlak var.
Patlak kabloyu oltunuz cihazla ama belirgin bir yar gözukmuyor.
Hangisinii keseceksın.???
Işte burda yanlış kabloyu kesmemek için arızalı fider acık ama hanhgi kablo kesılecek ikileme düşmemek için pens ampermetre ile ölüm yaparız ve enerji gecen ve gecmeyen kabloları tespıt edip hatalı işlem yapmayı önlerizz.??
4. Bu işlemin birde iş güvenligi boyutu ilede kabloyu keser ken gerilim altındaki kabloyu veya akım gecen faal kabloyu kesmeden hayatı tehlikelri önlemiş oluruz .
5.bu yuzden 15 gun önce bursada bir arkadas olme yapmadıgı için faal gerilimli kablouyu kesti ve buyk tehlike atlattı...
Bunu herkes okusun.nemli
 
1x.. xlp kabloların üstünden pense ampermetre ile kesinlikle akımı ölçersin ben devamlı ölçüyorum dağıtım merkezinden ampermetreyle ölçtüğünün aynısını görürsün yanlız yanyana giden ayrı fiderlerde elektrik olmayan kablodada 20a civarı akım görebilirsin 1x kablolarda .
 
hayır olmaz arkadaşım pens aampermetreler ag için tasarlanmıştır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst