XLPE Kablo başlığı neden patlar?

xlpe kablo baslıgı dusmanı nemdir o papucun arkasından yavaş yavaş giren su ve nem işte patlamanın en buyuk nedeni
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bazı xlpe soyma makinalarının bıçağı kör oluyor ve soyarken derin iz bırakıyor...yarı iletken tabakanın mesafesi ile temizlik ayrıca nem olayı önemli çok dikkat etmek gerekli...özellikle saydam kısım (xlpe) pürüzsüz olmalı...birde kablolara nazik davranmak gerekiyor.
 
nasıl beceriyorsunuz bu başlıkları patlatmayı merak ediyorum doğrusu.

makarayı yağmurun altında bırakıp sonra başlık yaparsan patlar tabi,yapma patlamasın.stres kontrolünle direkt alakalı değil bu iş 10kv ta stres kontrol mastiğini sarmasanda patlamaz o başlık.hatta daha ileri gidip ezberinizi bozayım gözümün önünde 58kv verildi 10kv kabloya banamısın demedi.stres mastiğide yoktu,kasıtlı xlpe tabaka çizikleride yaptık.ondan dedim nasıl beceriyorsunuz patlatmayı diye.
36 kv altında patlama ihtimali yok doğru uygulama yapılırsa.36kv ve üstü daha hassa ama patlama ihtimali yok kesin konuşuyorum.aksini savunan varsa tartışalım.
 
5 sene önce bu kuruma girdiğimizde ustaların hiç biri n başlık yapmayı nede ek yapmayı biliyodu xlpe de.bize n öğreten n de gösteren oldu açtık okuduk aynısını tatbik ettik.ama bize bi gösteren olsaydıda fena olmazdı hani hiç olmazsa video.kurum eğtim fakiri teknoloji fakiri.kimlere söylemedik ki eksiklerimizi.. hep havada kaldıı
bizde burdan artık n kaparsak.resimlere yorumlara bakıyorum mutlak doğruyu öğrenmeye çalışıyorum.sonuçta tek doğru vardır değil mi!
bu konuda bilgili tecrübeli usta arkadaşlarımın hepsine teşekkürler
bizler için paylaştığınız bu bilgiler gerçekten çok önemlii
 
bilen bilmeyene anlatacak elbet.şanslı olanlarımız yurtdışında tecrübe edip öğrendik ve devam ediyoruz bu işlere soran ve öğrenmek isteyenlerle her zaman paylaşırım bildiklerimi.
çalışmak isteyene iş de vardır her zaman,bide yurtdışında görün nasıl yapılıyor bazı şeyler..

bilgi paylaşmadıkça neye yararki.......
 
Sn.MVCJ,suyun içinde ek veya başlık yapsanız bile patlamaz.Evet doğru stres kontrol tüpü olmadan kablonun ucunu açıp başlık yapmadan servise alırsanız da hemen patladığını göremezsiniz.Yapılan deneylerde su dolu havuzun içinde ek yapıyorlar yine patlamıyor.Amerika 'yı tekrar mı keşfetmek istiyorsunuz.Patlamanın sebebi stres kontrol tüpüdür.Almanya'da tyco laboratuvarında yapılan deney ile bu ispatlanıyor.Daha önceki yazılarımda video linki paylaşmıştım.
 
-soyma alettinden sonra cam parcası ile puruzleı al
-kablonun dıbınde kalan sıyah kısım tabandakı soyulan beyaz kısma pah kır makına ile sıyrıldıgı zaman bır cıkıntı oluyor
-kutudan cıkan ölcüler kesinlikle uy
gerilim boyut ilişkisi
eger direge çıkıyorsa kablo başlıgının yönüne dikkat et
parafodur montajı önemli
 
bende boyle bı olay ıle karsılastım ıstanbul yetkılı bayıı mesaj atmıstım cevap olarak tr dekı trafolardakı dengesız yuk ve faz basına cekılen amper orantılarının esıt olmayısından dıye bı cevap gelmıstı...
 
Sn.mehmed ersoy,size cevap yazan şahıs desteksiz sallamış.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,554
Mesajlar
918,511
Kullanıcılar
450,553
Son üye
bugraaa6606

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst