XLPE Kablo başlığı neden patlar?

evet başlıklar patlama nedeni yarı iletken madde kazılırken oyuklar yani izole kısmı derinleşmiş olup zamanla arıza darbelerinden etkilenip patlarlar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşlar işçilik nem kötü malzeme yazmışlar doğru bunlar bir sebebtir ama bazende işçilikte iyi olsa malzemede iyi olsa belli zaman geçtikten sonra başlıklarda gevşeme meydana geliyor birde malzemenin ömrü ilede alakalı
 
kötü işcilik gecmelı baslıklı hermetık trafoda bu basıma geldı
baslık yapılmıs ama baslık ıcındekı erkek fıs trafonun dısısıne gırmemıs dısarıdan kesınlıkle anlasılmıyor.
sıstem og 31kv atlama ıle 3 ay calısmıs trafonu ızalatorune zarar verdı toprak kacagından sonunda actı
tabıkı ancak yaptıgı zararı gıdermek bana kaldı her zamankı gıbı
gecmelı başlıklara o yuzden dıkkat edın baskasının yaptıgını ne kadar uzmanı olsada bırde sız bakın
 
ne kadar az özen o kadar uzun ömür başlıkta
 
başlık yapılırken ilkolarak mutlaka temizlik şarttır. dr eldiveni ve soyma aparatı kullanılmalıdır. karbon soyulduktan sonra alkol ile temizlenmeli ve geriye kalan malzemeler pürmüz ile sıkılaştırılmalıdır. XLPE kablo ne kadar uzun olursa olsun bir tarafından su alırsa bu su diğer ucuna kadar içeriden ilerleyebilir. bunun içinde kablonun bulunduğu alan iyi gözlenmelidir.
 
Piyasada çok farklı fiyatlara farklı kablo soyma aparatları var..Genelde aparatın ucuzuna kaçanlar kısa sürede aparatı bir kenara bırakıp tekrar cama dönüyorlar. Bütçe yeterliyse iyi bir aparat (ben nexans tavsiye ederim.) al yeterli değilse hiç ucuzuna kaçma verdiğin azda olsa paraya yazık camla devam et.

İyi çalışmalar
 
başlık gevşek olduğu için. ve ya kalite söz konusu
 
Marka model nedir??? Başlık gevşekliklieri bu tür hatalara sebeb olabiliyor.
 
kablo başlığının patlamasının en büyük nedeni kotu iscilik ve kalitesiz malzemedir. Özellikle kablo soyulurken izole kısmın iyi temizlenmemesi çıkıntılar kısımlar bırakılması en büyük etkendir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst