Wincc Tag Sorunu

sefaxxxxx

Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
194
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba

wincc Scada da yeniyim.S7 300 plc ile bir proje yaptım.Projede analog inputtan okuduğum sıcaklık basınç vb değerleri wincc ye göndermek istiyorum.Okuduğum değerleri plc içerisinde scale ettikten sonra word adresine transfer ediyorum.Ancak wincc de bu word adresleri tag olarak atayamadım.Win cc de değerler word olarak atanamıyor mu illaki DB lardan mı atanması gerekiyor.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar,

PLC içerisinde scale edip word adresine transfer ettiyseniz demekki integer olarak çalışıyorsunuz yani ondalık kısmınız yok, eğer ondalık ile işlem yapacaksanız double word tipinde bir değişkene göndermeniz gerekir.

Gelelim WinCC kısmıdna yapacaklarınıza;
PLC içerisindeki adresinisi MW100 olarak kabul edelim ve Tag Management altında ilgili bağlantınızın içerisine sağ tuşla tıklayıp New Tag öğesini seçiniz, buradan yeni tagınıza bir isim verin, Data type kısmına da unsigned-16-bit Value verin. Böylece word değerini scada üzerine tag olarak almış olursunuz.

Bu anlattıklarım tam sayılar içindi eğer floating point çalışacaksanız yine yukarıdaki gibi yapacaksınız tek fark Data Type kısmında floatin point number 32 bit ya da floating point number 64 bit (artık hangi uzunlukta kullanıyorsanız) olarak tanımlama yapacaksınız.
 
titus bey cevap için teşekkür ederim.Anlattıklarınız sayesinde takıldığım kısmı hallettim.
 
Arkadaşlar merhaba
Wincc scada da deneme amaçlı bir proje yaptım.Projede tank seviyesinin değerini izlemek istiyorum.Yaptığım projeyi wincc simülatörde test etmek istedim ama bir türlü olmadı.Tank üzerinde sağ tıklayıp properties ten tag atadım.Ayarlarını wincc nin türkçe anlatım dökümanına göre yaptım.Daha sonra wincc simülatörü çalıştırıp değerleri değiştirdiğimde tank seviyesini bir türlü değiştiremedim. wincc şu anda demo olarak çalışıyor acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
 
titus bey öncelikle cevap için teşekkür ederim.Ancak ben s7 300 plc ye program yazmadım.Sadece wincc de bir tane tank koydum ve bu tanka ı/o alanı ekledim.Bu ı/ o alanını bir tane tag ilee ilişkilendirdim.Ve bu tag degerini wincc simülatör programından değiştirdiğimde tank seviyesinin değişmesi gerekiyordu ama bir türlü yapamadım.
Bu olay wincc türkçe dökümanda anlatılmış ayarları ordakinin aynısı gibi yaptım ama yine olmadı.Ben de bu sorunun wincc nin demo olmasından mı kaynaklandığı konusunda şüpheliyim.
 
Eğer siz WinCC altında PLC'yi kullanmadan ya da PLCSIM'i kullanmadan simülasyon yapacaksanız tanımladığınız tagların internal olması gerekir. Tahminen siz şu anda external tipte tag tanımladığınız için olmuyordur. Bu arada WinCC demo olması ile alakası yok demo olsa bile size en fazl 3 adet tag girme hakkı tanıyor ve bu tagları kullanarak proje yapabilirsiniz.
 
titus bey merhaba
Kullandığım wincc aslında demo değil ancak ben şifresini bilmediğim için 30 gün demo olarak yazıyor.
tagları internal olarak nasıl ayarlamam gerektiği konusunda beni aydınlatabilir misiniz.
 
Merhabalar,

Tag Management kısmı altında iki grup vardır. Birincisi sizin eklediğini haberleşme driver'ına ait olan grup. Diğeri ise Internal ismi ile belirtilen gruptur. Siz İnternal yazan grubun içerisine tagları tanımlarsanız, bunları WinCC Simulator ile kontrol edilebilir.
 
titus bey cevap için teşekkür ederim.Dediğiniz şekilde yaptım ve oldu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst