S7300 plcsim ile wincc haberleştirme

Cntylmz

Üye
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaşalar ben similasyon ortamında S7300 ile WinCC yi haberleştirmek istiyorum. Acaba yardımcı olurmusunuz? Saygılar...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tag management'a sağ tuş ile tıkla Add New Driver kısmından s7-protocol suite'yi seç ve daha sonra eklenen kısımda ki MPI bölümü altında gerekli tag'ları ekle. Burad tag adreslerinin PLC programında kullandığın ilgili adresler olmasına dikkat et. Ardından programı PLCSİM ile simule et, simulasyon çalışır durumdayken de WinCC'yi çalıştır, artık Scada çalışır durumda olacaktır.
 
foxspring verdiğin link çalışmıyor tekrar linki verebilirmisin
 
Arkadaşlar... Şu olayı teker teker daha açıklayıcı bi şekilde anlatacak birisi varmı ? ... Bu arada bu dedikleriniz tamamen sanal ortamda dimi yani simulasyon ortamında... yani ortada bi PLC falan yok dimi ?
 
Bende WinCC Flexible 2008 var ona göre anlatırsanız çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler
 
step7 de programı yazdıktan sonra(sembolik olarak yazmanız gerek) s7 simülatör açık durumdayken programı plc ye yükleyin set pg/pc inteface ayarı plcsim(mpi) olacak ve mpi ayarlarından panel ve cpu mpi bağlantısı yapmayacaksınız..
wincc2008 açın taglarınızı ayarladıktan sonra runtime açın fakat plcsim de single scan seçmeyi unutmayın...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst