VHDL sistemi ile ilgili sunum

**poyraz**

Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar bana ilginç geldi birde siz inçeleyin istedim. Devre çizimi yapmak yerine bir programlama dili ile devreyi tanımlamada
 

Ekli dosyalar

  • VHDL Sunum I, II.rar
    467.9 KB · Görüntüleme: 1
Bana biraz dijital elektronik tabanlı tasarım gibi geldi.ama güzelmiş teşekkürler paylaşım için değişik örnekleri görmek te güzel bişey.
 
VHDL programını lisansta bir derste kullanmıştım. Bu program sayesinde Sn. görkem inde dediği dijital elektronik dersinin lab. uygulamalarını simüle etmiştim. Bu program son zamanlarda çok meşhur oldu. Bu programı ürün geliştirmede kullanacak şekilde eleman arayan birkaç yer gördüm. Paylaşımınız için teşekkürler Sn. **poyraz**..
 
Arkadaşlar kullandığınız mikroişlemciler bunun gibi donanım tanımlama dilleriyle tasarlanıyor. Ben Verilog HDL kullanıyorum. En popülerleri de bu ikisidir.
 
İlginç bir program öğrenmemiz için elnde dökuman olan varmı acaba.Paylaşırsanız çok makbule geçer teşekkurler
 
Arkadaşlar Verilog HDL ve VHDL aslında bir program değil bir dildir. HDL açılımı "Hardware Description Language" yani "Donanım Tanımlama Dili" dir. Türkçe çok fazla kaynak bulunmuyor fakat İngilizce olarak internette baya bir kaynak var.
 
Merhabalar
konuyu tekrardan hortlatmak istemezdim ama 4. sınıftayım ve ders gereği final olarak vhdl'den proje yapmam gerekiyor daha önce bu dili kullanmadım. Tavsiyeleriniz rica ediyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,334
Mesajlar
916,781
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst