Uydu Anten Ev içi bağlantı

Sanırım konu biraz dağılmış.Merkezi uydu sistemlerinde tek kablo ile aynı anda iki farklı uydu cihazı, teknik olarak çalışamaz.(LNB’ye gönderilen voltaj 15V altında ise sadece Vertical yayınlar, 15V üzerinde ise sadece Horizontal yayınlar alınabilir ). Dolayısıyla ne yaparsanız yapın aynı anda iki tv yi kullamazsınız.Her uydu alıcısına çatıdan ayrı ayrı kablo çekilmesi gerekiyor.Daireye tek kablo çekilmiş ise,bir cihazı kapatmadan diğerini açamazsınız.Ancak bu şekilde kullanabilirsiniz.Yada diğer odaya çatıdan ikinci bir kablo çektirin.iyi çalışmalar.

Dediklerin doğru ama anlamadığım neden böyle birşey yapıyorlar bende birçok binada bu şekilde yapıldığını gördüm mantığı nedir....ne icap ediyor..
 
Dediklerin doğru ama anlamadığım neden böyle birşey yapıyorlar bende birçok binada bu şekilde yapıldığını gördüm mantığı nedir....ne icap ediyor..


Tamamen maliyet hesabına dayanıyor.Müteahhit veya yükleniciler, maliyetleri en aza indirip en fazla kar etmeyi hedefler.Avrupalı böyle düşünmüyor,30-40 yıl sonra ihtiyaca cevap verecek sistemler tasarlıyor ve bunları uyguluyor.Tesisat şaftı daha düne kadar bilinmez ve uygulanmazdı.
Deprem yönetmeliğinden önceki '' laz müteahhit '' anlayışı bizde çadır kültürüne dayanır.Batılı ülkeler kentleşmeden önce, alt yapı ve uygunluk derecesine göre yerleşim yerleri kurmuşlar. Bizler ise dere yatağına ev yapmaktan bıkmıyoruz.Maalesef çok azıyla yetinmeyi,aman başımı sokacak bir evim olsun demekten, ihtiyaçlarımızı, standartlarımızı bile daha belirleyemiyoruz.Depremde ülke olarak bunun bedelini çok ağır ödedik.Daire alırken nelere ihtiyacımız olduğuna taşınınca karar veriyoruz.Yüzbinlerce tl verip aldığınız dairelerin gerçekte ne kadar ucuza maledildiğini bilmiyoruz bile.Çok lüks adı altında pazarlanan residance konforu,belli daire sayısını aşan binalarda standart olarak uygulanabilir.Yeterki isteyelim.Alt yapı geleceğe yapılan en büyük yatırımdır.Kalın sağlıcakla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst