uv lambaların kompanzasyonu

Serdals

Üye
Katılım
3 Şub 2009
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
43
matbaalarda kullanılan uv lambaların kompanzasyonu nasıl çözülür zira lambanın 35kva ortalama gücü var ve 2fazla besleniyor ve bazı işletmelerde bir iki tane olabiliyor sistemde genelde RG3 12C röle mevcut fikir ve yorumlarınızı bekliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
2 fazdan güç çeken tüketim cihazlarını RG3-12C ile çözmeniz mümkün değil.çünkü cihaz di faz kondansatörleri tanımıyor.onun yerine gruparge smart svc veya kael varkombi 12 pc tavsiye edebilirim.illede rg3-12c kullanacaksanız gücün hangi fazlardan çekildiğini kontrol edin.ondan sonra ilgili fazlara monofaz kondansatör bağlamanız gerekecek.
 
2 fazlı uv lambaların kompanzasyonu diğer sistemlere nazaran zordur,

2 fazdan eşit bir reaktif enerji çekmezler
ilk açılışta 1 dk kadar 3 katı kadar fazlar reaktif enerji çekerler sonra nominal seviyede seyir eder eğer lambanın ortam sıcaklığı değişmiyorsa bu önemlidir lamba soğudukca reaktif enerjisi artar

bunları iyi analiz etmeniz gerek büyük güçte monofaze kondansatör eklemeniz gerekli 7.5 kvar ve 12.5 kvar gibi monofaze, size tavsiyem bir güç analizörü veya gruparge rolesindeki güç akış grafiğini kullanarak sistem analizinden sonra gerekli monofaze kapasite ilave etmenizdir, veya deneme yanılma yöntemleri ile kapasite ilave etmenizdir.
 
Tamamı monofaze düzeltme yapan tipte bir kompanzasyon cihazı seçmeniz gerekmekte. Birkaç marka var piyasada, bizdeki karşılığı EKM serisidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst