UPS Odasındaki Bağıl Nem Miktarı..

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. UPS odasındaki bağıl nem miktarı max %90 olmalıdır deniliyor. Bağıl nemin tanımına da bakarsak;
Bağıl nem,havanın bünyesinde su buharı halinde tuttuğu mutlak nemin, bulunduğu sıcaklık ve basınç koşullarında tutabildiği maksimum su miktarına olan oranıdır. Başka bir deyişle, belli bir yerdeki hava kütlesinin sıcaklığına ve basıncına bağlı olarak taşıyabileceği maksimum nemin yüzde kaçı kadar neme (su buharına) sahip olduğunu ifade eden bir kavramdır ve
sıcaklıkla ters orantılı olarak değişir deniliyor.
Fakat
UPS’i oluşturan malzemelerin önemli bir kısmı demir esaslı olduğu için nemden etkilenebilecek özelliktedir. Kutular, taşıyıcı elemanlar ve bağlantı elemanları her ne kadar boyalarla ve kaplama malzemeleriyle korunmuş olsalar da sürekli olarak nemli bir ortamda bulunduklarında paslanabilirler veya bağlantı noktalarında oksitlenmeler oluşabilir. Bu yüzden Ups’lerin çok fazla nemli bir ortamda bulunması uzun süreli kullanımda arızalara neden olabilir diye bu kriter konulmuş. Tamam bu yönden matıklı ama ; UPS odasının ısınmaması lazım. Sıcaklık arttıkça bağıl nem azalacağına göre neden yukarıda %90 değeri verilmiş ki. %10 falan olması gerekmiyor mu çünkü sıcaklık arttıkça bağıl nem düşüyor, sıcaklık düşünce de artıyor. Sormak istediğim o değer neden %90 da %10 falan değil? Hani %10 olsa dersin ki ortam ısınmış sensör de ona göre uyarı veriyor. Açıklayabilecek arkadaş varsa sevinirim. İyi çalışmalar..

 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bilmediğimiz yerden bir soru sormuşsunuz , sıcaklık UPS ortamından çok aküler için önemlidir.Akü odası sıcaklığı otalama sıcaklığı 25C olmalı bunun üzerindeki her 5C lik artış % 25 ömür kaybına neden olur.Cihazın aküler üzerinde sıcaklığını ölçen termostatı olmalı ve akü sıcaklığına göre şarj etmeli
 
Evet aynen dediğiniz gibi ama yazdığım gibi bi tezatlık var sanki. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali. Merak ettim açıkçası..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,811
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst