ups arızası

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
merhaba,
emerson marka ups imiz mevcut.
bilmeyen bir arkadaş 1 kaç sn liğine transfer panosu içeriisindeki by-pass panosunu on yaptı ve fault arızası ve alarm ile birlikte kapattı.
ups şu anda fault konumunda
ciddi bir problem oluşmuş mudur?
kontrole nereden başlamalıyım?
 
Bakın,sn.redskymuscular; İlk bakmanız gereken yer ups ac 220 volt çıkışında, seri bağlı bir otomat sigorta varsa eğer onun atıp atmadığıdır. Bu "fault" arıza yazısı,bu ac çıkışı tam göremediği için yazıyı belki yazmış olabilir,benim kendi tahminimce. Çıkıştaki bu sigorta atıncaya kadar gecikme fazla olmuşsa, akü-inverter arasındaki,inverter girişi "kısa devre/aşırı akım" için konulabilen aşırı akım sigortası da muhtemel olarak atabilir,geçen akü akımının aşırı bir büyüklüğüne göre. Ama önce ups çıkışındaki otomat sigortayı bir kontrol edin.

Çıkan bu "fault" yazısıyla birlikte arıza kodu da ayrıca çıktıysa,kendi kullanım kitabından bunun tam karşılığına bakın, bir de,ups üzerinde displayde çıkan bu hata uyarılarını manuel olarak ayrıca bir resetleme butonu varsa onunla da bunu sildirmeye çalışın. Akünün - kutup başını kısa süreliğine ups bağlantısından ayırıp, belirli bir süre sonra yeniden yerine takıp "fault" ile ilgili bir resetlenme olup olmadığına da bir bakın.Muhtemelen "fault" arızası inverter devresindeki bir iç arızanın da habercisi olabilir,dileriz uzak bir olasılık olsa da bu şekildeki bir arıza durumu değildir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst