Trafo yağı zararlımıdır.

erkan1525

Üye
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
268
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba üstadlar.
Bizim şantiyeye sıfır bir trafo getirdiler. Sol tarafında şeffav saydam bir cam gösterge vardı. Civatasını kurcalayınca bir yağ çıktı içinden ve elime bulaştı. Hemen yıkadım sabunla deterjanla felan. Bu yağ zararlımıdır acaba?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Çep telefonları ve kablosuz ağlara nazaran zararsızdır. İçme ve gözüne bulaştırma yeterli...:D
 
Bir numune hazırlayıp bakanlara yollayalım ; içerlerse zararsızdır :)
 
Yok güzel kardeşim ne zararı olsun ; arkadaşlarla aramızda muhabbet yapıyoruz ; senle bir alakası yok :)
 
Zararı yok,
 
Trafo yağlarının PCB Free ( PCB içermeyen ) olması istenir. PCB, PolyChlorinated Biphenyls isminde bir kimyasal..Bu madde, doğada çözünmüyor..Ayrıca hayvanlarda kansere yol açtığı ispatlanmış ve insanlarda da açabileceği kesinleşmiş..Yandığı zaman yüksek toksik maddeler açığa çıkıyor..1979 yılından itibaren Amerika'dan başlayarak yasaklanmıştır..
Sadece trafolarda değil, yağın izolasyon aracı oalrak kullanıldığı kondansatör, şalter, kontaktör, elektrik motorları pompalar, ayırıcı ve kesiciler, akım ve gerilim trafoları gibi vs gibi tüm elektriksel ekipmanlarda Bakım onarım çalışması yapan arkadaşlar, dikkatli olmalı...Hem kendi sağlıkları için hem de çöpe atacakları ürünü, boşaltacakları yağı uluorta yerlere deşarj etmemeleri için...Özellikle eski ve yaşlı ekipmanlar ile çalışan arkadaşlarda bu risk daha fazla...
 
Valla trafo şirketlerinde adamlar trafo yağı içinde yüzüyo .Ama trafo için kullanılan yağ slikon yağısa kanserojen madde içerio diye biliyorum.Yıkadısan bi sorun olmaz zaten
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst