torna seçimi yardım

Biraz inceledim de. Çok tatlı makineymiş. Cıncık gibi maşallah.
 
Suat_Korkmaz
Optimum 250x550 vario DC daha hesaplı (arada 1400 TL fark var)sadece otomatik diş çekme özelliği yok , manuel olarak yapıyormuşsun bana uyar , galiba 250x550 yi alıcam dediğin gibi ankara da hesaplı buldum
 
DC ise vario değildir. Fiyatı ondan ucuz. Ben Vario tavsiye ederim. Yoksa her seferinde hız değiştirmek için kayış atlatmak zorunda kalırsın.
 
DC ise vario değildir. Fiyatı ondan ucuz. Ben Vario tavsiye ederim. Yoksa her seferinde hız değiştirmek için kayış atlatmak zorunda kalırsın.

Özellikle vario modelini istedim, bir yanlışlık mı oldu acaba ?
Bir daha arıyayım arkadaşı sonra mutsuz olmim koca makina sonuçta git gel olmasın...
 
Bildiğim kadarıyla elektronik hız ayarı sadece AC motorlarda var. DC aynı hızda döner. Ayna hızını kayışlardan değiştirirsin. Bendeki D210x400 (vario olmayan model) böyle.

Tornanın büyüklüğü tamamen tercih meselesi. Arada dikey eksende sadece 10mm ve yatay eksende 50mm farkediyor. Özellikle 550mm parça işlemek gibi bir planın yoksa D240x500 de tercih edebilirsin.

Benim özellikle vario önermemin nedeni benim eksikliğini hissediyor olmam. Daha önce kullandığım Proxxon tornanın elektronik hız ayar özelliği vardı. Çok rahat kullanım sağlıyordu. O tornadan sonra vario olmayan Optimum torna beni biraz sarstı ama kullanılmaz değil tabi. Alıştım. Ben yine de yeni başlayacağın için Vario tavsiye ederim. Vario olmayan modellerine göre pahalı ama ben şahsen aradaki farkı hakettiğine inanıyorum.
 
Vario olmayan modellerine göre pahalı ama ben şahsen aradaki farkı hakettiğine inanıyorum.

240x500 DC vario modeli ödül almış ve iyi yorumlar var hakkında , aradaki farka değer diye düşünüyorum. Nede olsa bu işi severek yapıcam ve ilerlettiğim zaman makina sat yenisini al daha pahalıya mal olur .
Kazım abi beni öldürecek ama ne yapim artık dayağı yiyecez yapcak bişi yok :)
 
240x500 Vario yola çıkıyor , gelince dilerseniz resimleri paylaşırım.
Yardımcı olan arakadaşlarıma teşekkür ederim.
Not: Kazım abi kızma bak şu makinayı iyicene öğrenim bi tanede kendim yapıcam,söz.
 
Hayırlı olsun. Makine gelince 2-3 adam ayarla. Anca taşırsınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst