Toprak Rölesi zaman ayarı hangi Modda olmalıdır

Katılım
28 May 2009
Mesajlar
294
Puanları
1
YG Sekonder korumada kullandığımız Aşırı Akım+Toprak Rölesindeki (Kombi) Toprak Zaman Eğrisi Ters Zamanlı mı yoksa Sabit Zamanlı mı olmalıdır..
Bu konuda görüşü olan arkadaşlar var mı..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aşırı Akım Ani veya Toprak Ani Açma sadece hat sonunda veya dallardaki son kabinde DEVREYE ALINIR olur.
Mesela hattın başında olan kabinde alınmaz , alınırsa çıkışındaki diğer kesicilerin açma zamanı oluşmadan hattı başı açar.Bu da Korumanın mantığına ters olur (Selektivite -seçicilik sağlanamaz).
...
...
 
Yani,aradaki hatlarda meydana gelecek toprak arızaları ,korunmasada olurmu ?
 
Toprak Ani Açma sadece hat sonunda veya dallardaki son kabinde DEVREYE ALINIR olur.
Mesela hattın başında olan kabinde alınmaz , alınırsa çıkışındaki diğer kesicilerin açma zamanı oluşmadan hattı başı açar.Bu da Korumanın mantığına ters olur (Selektivite -seçicilik sağlanamaz).

aşırı akımda ani sini istediğin yerde aynıhattaki diğer ard arda çalışan röleler ayar ve seçiçiliği sağlayarak kullanabilirsin ani leri senin arıza esnasında enerjinin nerelerde kalmasını istediğin venerelerde kesilmemesini istediğin le alakalıdır sabit bir zaman koyarsan seni su şekilde aldata bilir bir kabinde 3 çıkış olsun toprak arıza sı geldiğinde diğer rölelerinde sabit olduğundan rezidüel arıza akımından toprak tan dolayı açmasını istemediğin diğer çıkışların da açar bu da sabit zamanın bir dez avantajı bunada yönlü röle kullanarak cözebilir sin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşım güzel bir konu açmış.Bakalım yorumlar neler olacak.:))
 
Rölelerini değiştirip devreye aldığımız bir sistemin röle teb ayarlarında sorunlar yaşamıştık (Röleler M.S. MC30-R).
Mevcut ayarlarda, hattın başındaki ilk kabindeki fiderlerin faz ve toprak ani açmaları iptal edilmişti. Teiaş'tan gelen röle başteknisyeni de yaptığı yeni ayarlarda bu kısımlara dokunmadan sadece diğer kabinlerin ani açma sürelerini 0,05 saniyeye indirmiş ve bir kaç detaya değinmişti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,232
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst