TN sistemde kaçak akım rölesi kullanımı?

DOGAN__

Üye
Katılım
4 Kas 2014
Mesajlar
316
Puanları
31
Yaş
37
Konum
istanbul
arkadaşlar şirketin topraklama ölçümleri ben buraya gelmeden yapılmış
raporları dun aldım ve uygunsuzlara baktım
kullanılan sistem TN
makinelerin çoğunda topraklama olmadığı ve panolarda kaçak akım rölesi kullanılmadığını raporlamışlar
TN sistemleri TT ye çevirmemiz gerekirmi KAR kullanmak için ?
kullancağım kaçak akım rölesini her panoya 1 tanemi kullanmalıyım kaç amper seçmeliyim ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Artık akım koruma işlevli bir aygıt kullanmak için, TN sistemi TT sisteme çevirmeniz gerekmez; tabî sisteminiz TN-S sistemi ise. Artık akım koruma işlevi, hem TT, hem de TN-S sistemlerde kullanılır; kullanılmadığı topraklama sistemleri TN-C ile IT sistemleridir. Sisteminiz TN-C ise, artık akım koruma işlevini zaten kullanmazsınız.

Seçeceğiniz artık akım koruma işlevli aygıtlara yönelik anma akım seçimi, zaten hâlihazırda bulunan hatlardaki yükleri korumaya yönelik olarak hesaplanmış akım değerleridir; tabî ki, sistem tasarımı esnasında doğru olarak hesaplanmış veya sonra sistem yüklerinde yapılan değişikliklere yönelik olarak koruma sistemi uygun olarak yenilenmişse...

Kaç tane "kaçak akım rölesi" kullanmanız gerektiğine yönelik sorunuza burada cevap vermeyeceğim, profilim üzerinden ileti gönderirseniz, oradan size bu sorunuzun da cevabını veririm.
 
Son düzenleme:
Sistem adını TN deyip bırakır devamını getirmezsen Adı mehmet soyadını bilmediğim birini arıyorum demiş gibi olursun ki memlekette mehmet çoktur :)
TN-S sisteminde topraklama hattı trafoda nötr'le birleşir sistem boyunca bağımsızdır dolayısıyla kaçak akım rölesi kullanılır. TNC-S sisteminde ise sistemin bir bölümünde nötr ile toprak birleştirilmiştir kaçak akım rölesi kullanamazsınız.
Kaçak akım rölesi çıkışındaki tesisatta nötr ile toprak iletkeni hiç bir noktada buluşmamalıdır.
125A'e kadar kaçak akım rölesi monoblok (tek parça) olarak bulabilirsiniz. 125A üzeri kompakt şalter+açtırma bobini+toroid kullanmanız gerekir(Yeni tip Kaçak akım özellikli monoblok kompakt şalterler de var). Sorduğunuz soru projelendirme işidir sistemi incelemek gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst