TN-CS den TT Topraklamaya dönüş Problemi

Hocam cevrim empedansi olcen bir cihaz var yalniz bu cihaz meger degil hattin empedansi zloop diye literaturde gecer olculur hesaplamalar yapilir uygun sartlar saglandiginda ise artik akim koruma rolesi takilmayabilir dersin yada demessin termik magnetik salterlerin uzerinde ani acma ve nominal akim ayarlari yapilarak gerekli sartlara ulasilmaya calisilir. Eger muhendisem emo misem topraklamalar egitimine katil derim yada bu isler uzerine calisan bir muhendis arkadastan bilgi al derim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama eğitimine katıldım.TT şebekede de TN şebekede de çevrim empedansı ölçebilirsin dediler.
 
Evet hocam cevrim empedansini olcup sınır deger hesabını biliyorsun zaten her cikis icin ayri olcum yapmak kaydiyla kacak akim koruma rolesi takip takmama durumunu belirlersin kacak akim koruma rolesi varsa ve calisir durumdaysa o hatta cevrim empedans olcmene gerek kalmiyor zaten.
Toparlayacak olursak
Endustri tesislerinde ;
1)TT Model icin iki koruma yolu var
-artik akim koruma anahtari takmak
-Cevrim empedansi olcerek asiri akim koruma anahtarinin koruma yapip yapmadigi tespit edilir.

2) TN ise
-TN-C de artik akim kullanilmamalidir.
-TN-C-S ise artik akim anahtari kullanilabilir lakin yuk tarafinda pen iletkeni ayirilip artik akimin sebeke kisminda PEN baglantisi aktarilmalidir.
-TN-S ise artik akim takabiliriz.
-Ya da tum durumlar icin cevrim empedansi olcer gerekli sartlar saglaniyorsa artik akim takmayiz.Her yil bu olcumleri tekrarlariz.
Umarim yeterince aciklayici olabilmisimdir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst