Tam Sinüs İnverter sorunu

sıkıntı olmaz gibi. bu cihazlar dijital olarak sinüs üretiyorlar. ölçü aleti ölçme hızı yeterli değilse doğru ölçmüyor olabilir. kombinizin gücü ile inverterinizin gücü birbirini karşılıyor mu? yeterli ise sisteminizi düzgünce bağlaya bilirsiniz.
konuyu takibe devam edeceğim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba.Bu ac ölçümünü tam olarak ne ile yapmıştınız? True RMS dijital bir ölçü aleti (Avometre) kullanılsaydı,inverter çıkışı gerçekten tam sinüs olmuş olsaydı (dijital veya analog osiloskopla ancak bu görülebilir) bu cihazlar ac akımının gerçek değerini (kendi içinde dc'ye tam çevirirken) ölçebilirlerdi.Kolay gelsin.
 
kombinin gücünü karşılıyor çok rahatlıkla 1200w anlık verebiliyor ama voltajdan çok korkuyorum dediğim gibi geçen sene kombinin kartını arıza yaptırmıştım kartta bulunması zor olanlardan mış pek tehlikeye girmek istemiyorum :)
 
ölçmek için avo metre kullandım köprü diyor ile dc yapıp ölçsem doğru değer elde edermiyim ?
 
Hayır,bu şekilde gerçek değeri çok doğru da okuyamazsınız değişik ve çok daha farklı okursunuz,True RMS (Gerçek RMS yani ac'nin etkin değerini tam ölçen) bir avometre ile bunu ölçmeniz de gerekli.280 volt ac değeri bu yüzden olmuş olabilir.Keşke daha önce bu diyotla yani harici bir köprü diyotla ölçtüğünüzü bizlere belirtseydiniz.

Bu ölçüm yüzünden bu değerler çok değişik de ölçülmüş olabilir.Böyle bir cihaz elinizin altında her zaman olması lazım aslında.Proskitin modelleri çok pahalı değil ve orta kalitededir.Ben Proskit MT-1710 kullanıyorum örneğin.Çok da memnunum ve sadece 60 tl.'ye almıştım 1.5-2 sene öncesinde.Ama dolarla paralel olarak bu fiyatlar değişmiş.Kolay gelsin.
 
köprü diyot olmadan ölçmüştüm voltajı acaba dedim ama gerek yokmuş çevremde true RMS ölçü aleti arayacağım bakalım voltajda değişiklik olacakmı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,604
Mesajlar
918,989
Kullanıcılar
450,606
Son üye
csancar

Yeni konular

Geri
Üst