Kombi Jeneratörle Neden Çalışmaz?

iyi bir topraklamanız varsa ve nötr hattı ile birleşmiyorsa kullanabilirsiniz
jenaratör ve şebekeyi ayıracak envarsör bir bağlantıyla sorununuzu çözebilirsiniz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
jeneratör konumunda iken kombinin besleme kablosundaki kahverengi ucuna faz gelmesi gerekir ...
 
bence dıjıtal kombıden kaynaklanan bır sorun sımdı, jenerator her zaman sabıt voltaj vermez jeneratorun makınasında yakıt pompaları fılıtreler hatta yakıt bıle jeneratorun devırını etkıleyecek unsurlardandır bu durumda sabıt voltaj bıraz sıkıntı olur kombı dıjıtal oldugu ıcın bu durumu arıza olarak algılıyo olabılır. bır ups le denemekte yarar var derım kendı kanımca. bırde tabıkı jeneratoun her ıkı kutup cıkısındada voltaj okunacak notur jeneratorde olmaz sız fıse dırek taktıgınızda notur hattınada enerjı uygulamıs olursunuz. zaten kombının devır degısıklıklerınden meydana gelen voltaj oynamalarını arıza olarak gormuyosa kombı ıkı ucdada faz gordugu ıcın arıza verıyo olması muhtemeldır. saygılar
 
evet Şebeke nötr kulanmayın alternatör nötrunu kullanırsanız soru halledılır sanırım
 
iki tane güçlü bir kontaktör al şebekeden geleni birine jeneratörden geleni biri tak o kadar
 
Bence en kolay çözüm jeneratör çıkışına bir trafo sardırın veya hazır alın 110-110/220-0 şeklinde. Hem jeneratörünüzü izole edersiniz ve böylece harmoniklerinden kurtulursunuz (daha dügün bir sinüs), hemde sorunsuzca şebekenin sadece fazını keserek dairenizdeki bir prize bağlayabilirsiniz. Malesef bu sorun hemen hemen tüm double delta bağlantılı monofaze jeneratörlerde oluyor. Bazı cihazlar sistem frekansını 50Hz değilde bu tip bağlantıda 100hz olarak gördükleri için böyle anlamsız hatalar veriyorlar.
 
Buradaki bazı bilgileri okuyunca şok oldum inanın ben ne cahilmişim yaaaa. :)
 
Estağfurullah, bilgi paylaşımına vesile olduysak ne mutlu.. :)
 
bazı arkadaşlar şebeke nötrünü kullanma jeneratör nötrünü kullan demişler ama jeneratörün iki ucunda da faz var.. bütün 4 zamanlı taşınabilir jeneratörlerde 110 + 110 şeklinde iki kutupta da faz oluyormuş.. ben de bizzat kontrol ettim ve iki kutupta da faz olduğunu gördüm.. yani bu durumda jeneratör nötrü diye bir şey yok...
 
Bu konuda tecrübe yaşamamış olup olay üzerine havadan konuşup çözüm bulmak zor bence ama eğer E03 baca sensörü arıza veriyorsa kombinin çalışmama sebebi bu olabilir. Yani ilk önce bu hatayı ortadan kaldırmak gerekir daha sonra jeneratör ve kombi üzerine gidilmeli. Bence bacadaki problemden dolayı kombi güvenliğinden dolayı kombi çalışmıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst