Tablaya parçayı bağlama

Şahin Rulmanın gönderdiği kapaklar raylarda benim M6 vida kullanmam sebebiyle yüksek attık. Acana böylemedi diye arabaları üzerinden geçirince sıyırıcaları kanal gibi yırttı biraz. Ben de sordum. böyle değilmiş. Yüzeye tam paralel olması gerekiyormuş. 60 tane plastik parçayı zımparalayıp incellttim. Bir düz aluminyum kullanarak yüzeye paralel olana kadar çaktım. İdare eder

Full_Size_Render.jpg
 
Kaça satıyorlar o kapakları? Bir de senin raylar kaçlık?
 
Bu da eski delrin clamplar ile taradığım bir ahşap. @asenyurt 'un tavsiyesiyle aldığım craftman tarama ucuyla.... Kenardaki lastikler vs söktüm. İçi talaş dolmuştu.

 
Son düzenleme:
Kapaklardan para almakla uğraşmadılar benim için. Sanırım zaten %90 kişi takmıyormuş. 1 poşet yollamışlar. Teşekkürlerimi buradan iletirim şahin rulman'a. Raylar 20mm'lik. Vidaların başlarını çevresinde matkap+spral ikilisi ile tek tek küçültmüştüm. Ama vida başı boylarını küçültmemiştim. Tek tek zımparaya sürttüm hepsini. İyice inceldiler. Bazıları içeri göçtü. Söktüm yeni taktım vs. Ellenmeyince göçmez içeri herhalde. Çakarken elle değil düz aluminyumla ittirdim.

Bu arada raylarda mutlaka krom kaplı vida kullanın. Karaköyle aldığım siyah normal allenlerin hepsi 1 ayda paslanıyor. Krom kaplı olanlar mis gibi tertemiz.Ray içinde pas sarması kötü olabilirdi.

Yağ konusunda hala kararsızım. Ne tavsiye edersin raylar için?
 
Valla gres konusu biraz muallak. Ben araştırmaktan yoruldum. En son 2 sene önce Shell bayisindeki bir arkadaş 2 numara bir gres önermişti. Normalde yüksek hızlı rulmanlar içinmiş. 400ml tüp şeklinde alıp pompaya doldurdum ve tüpünü attım. Yani tam olarak hangi gres olduğunu hatırlamıyorum ama istersen arayıp sorarım. Gresin güzel tarafı rayda talaş biriktirmiyor.
 
Nası yani anlamadım? gres nasıl talaş biriktirmiyor rayda? (ahşap talaşı)
 
Ahşap kesmiyorum ben. Alüminyum ve delrin kestim bu güne kadar. Bunlarda sorun yaşamadım.
 
ben skf nin rulman gresini kullanıyorum. biraz kalın ama iyi yağlama yapıyor.
arabaların yanlarındaki sıyırıcı plastiği temizlemeyin sakın. pis de olsa sıyırıcıya özellik katar :D

@cevdetfaik videolarını izledim ama sanırım senin sıkıştırma için kullandığın delrin o işi tam göremiyor.
çünkü sıkışma oyuğu baskı alanı çok küçük hem de delrin kaygan.
delrin yerine aluminyum dene bence
 
Full_Size_Render_1.jpg


Aynen çok küçüktü o çentikler. O kadar kalın aluminyumu işlemeye tırsıyorum şu an(60mm). Elimde uç kalmadı kırmaktan.Ayrıca aluminyumda olsa ahşap kayıyor. Güzelce çok ince fatura yapılması lazım vs. O sebeple 6 cm kütükten yaptım. Hem de prototip olmuş oldu. ZImparaları japonladım. 3 basamak yaptım. 5mm / 10mm / 20mm yüksekliğinde... Kemik gibi oldu. Bir kütülere üstten baskı mandaki yaptım.(beyaz). O kapakları keserken çıkartıyorum. Veya safe z' yi ona göre veriyorum.

İleride bu sistemdeki hataları tespit edip düzeltip çelikten o mengene ağızlarını işleteceğim.

Würth'ün sprey gresini tavsiye ettiler. Normal gressten farkı var mıdır? Paket,sprey vs havasımı yoksa....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,173
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst