Tablaya parçayı bağlama

Şahin rulmanı veya Doğuş kalıbı bir ara vardır ellerinde.
 
Bugün hırdavatçıda şunları gördüm. İstediğin bunlardan mı?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20160921_122259.jpg
    IMG_20160921_122259.jpg
    152.4 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20160921_122316.jpg
    IMG_20160921_122316.jpg
    165.9 KB · Görüntüleme: 21
Çok saol. Ama aralarında istediğim otomatik ayarlı olan. Arkasında yay vs var. Genelde satıcılarda pek bilmiyor. Kukametten online sipariş verdim. Telefonla önce aradım. Gayet iyi ilgilenip bilgilendirdiler. Yükseklik konusunda ise ayrıca uzun gjon kullanıp basamak yapmamı önerdiler. O şekilde idare edeceğiz artık. İleride besey alırız.

Ray kapakları için ise dediğin gibi Şahin Rulman'ı aradım. Varmış ellerinde hemen gönderiyorlar. Onlarda iyi ilgilendi hemen. Bazıları "bizde ondan yok deyip geçiyor elinde olsada... Biz de üzerini çiziyoruz tabi..
 
Bauhaus çok ters yerde bana. Aracım yok. Genelde her yere bisikletle gidiyorum. Ecnebiler İkea, Bahaus gibi firmalar Türkiye'deki hizmet anlayışımı hala anlayamadı. Millet arkası büyük arabasıyla ipe sapa yerdeki dükkanlarına gidip kendi malını taşıyarak götürecek, bir de üstüne para verecek zannediyorlar. Hepsi bu kafayla buralarda batmaya mahkum bence.

Bu adamlar bize hem bisiklet kullanın diyorlar, bisikletle dükkanlarına gidince 2,5 LT'lik koca boya kutusu kutusunu eve bile göndermiyorlar. (faiş fiyat hariç)

Kukameti aradım. Bilgi aldım. Tercih yaptım. Hemen akabinde online sipariş verdim. Teyid için aradılar. Akabinde kargoladılar. Bugün kapıma bi görevli getirecektir. Ülkede herkes işini böyle iyi yapsa biz bu sistemle işi beceririz.

Şahin'i aradım. Kapak var mı dedim. Bizden aldıysanız uyar dediler. Adresi hemen telefonda istedi. Mail vereyim havale filan gerecek dedim. Gerek yok hallederiz dediler. Adresi verdim. Bugün kapımda olur.

İş budur, hizmet budur.
 
halı altlarına yapıştırmak için satılıyor genellikle
ben kullanıyorum mdf den sökmesi çok zor oluyor bastırınca. gerçekten hiç ama hiç gerek yok böyle sıkıştırıcı aparatlara falan
yeni-700x700.jpg
Dün tablaya karbon fiber plaka sabitlemek için çift taraflı bant kullandım. Sulu kesim için suyu döktüğüm anda bant eridi :D

Ben de japon yapıştırıcı ile yapıştırdım. İyice tutsun diye üstüne atölyedeki bütün çelikleri ağırlık niyetine koydum.

IMG_20160925_202537.jpg
 
Ben de o kadar çelik bulunmazdı. Ağırlık olsun diye su dolu bidon filan koyardım. Sonra o dökülürdü vs... :)

Fiber plakayı yapıştırıp 0'a 0'mı kesiyorsun? tabla baya düzgün galiba o zaman senin..
 
Tablanın paralelliği çok iyiydi fakat son zamanlarda hassasiyet bozuldu. Ya köprü kaydı ya da zeminin yamukluğu önce masaya sonra da makinenin alt gövdesine geçti. Zaman bulabilirsem makineyi parçalayıp bir bakacağım.
 
Anladım. O toplamayı bir ara bende yapacağım. Delikleri genişletmem lazım ayar için. Fiber plakayı mengenede nasıl işlerim diye düşümdüm. Herhalde mengene arasına MDF sıkıştırır, onun üzerine fiberi yapıştırırdım mobilya yapıştırıcısı ile. Nasıl olsa artık toz sorunum yok. Parçayı bağlar pimapen kapıyı kapatırdım. Bu arada onun fotosunu atmadım galiba. Atarım.

Şimdi farkettim sen tablayı delmişsin resmen? bense o ara bölümlere vida attım. Ama havşa vida atılacak gibi değildi. Allen attım. T-slotları takarken sök-tak gerekiyor. Bunu tablayı bağlamanın başka bir yolu yok mudur?
 
Evet, yüzey sigmaların altında da 3 sıra sigma var. Yüzey sigmaları alttakilere vidalamıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,408
Mesajlar
917,373
Kullanıcılar
450,313
Son üye
dnihatt1

Yeni konular

Geri
Üst