Türkiye'nin ilk yerli zırhı üretildi

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,236
Puanları
1,866
Yaş
47
Nurol Teknoloji bünyesinde çalışan Türk mühendisler, savunma sanayiinin en büyük ihtiyaçlarından olan ileri balistik zırh üretmeyi başardı.

3 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından üretilen Türkiye'nin ilk yerli zırhına 'T-Zırh' (Türk Zırh) adı verildi. 15 milyon Euro harcanarak üretilen balistik zırh, yurtiçi ve yurtdışında yaptırılan tüm testlerden başarıyla geçti. Türk zırhı, Güneydoğu'da görev yapan askerlerde, binalarda, her türlü kara ve hava araçlarının korunmasında kulla-nılabilecek

Nurol Teknoloji'nin zırh üretim tesisleri dün Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Katar Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hamad Bin Ali Al-Attıyah'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Bakan Gönül, bu açılış ile Başkent'in güvenlik sektörünün kalbi olma konumunu daha da güçlendireceğini ifade etti. Nurol Holding Başkanı Nurettin Çarmıklı ise yatırım sayesinde Türkiye'nin savunma teknolojisinde dışa bağımlılığının azalacağını söyledi. Nurol yetkilileri, standart bir balistik koruyucu yeleğin (çelik yelek) 6-8 kilogram arasında değiştiğini, Türk mühendislerince geliştirilen yeleklerin ise 4-5 kilo olduğunu belirtti.

En yüksek seviyede korumaya sahip bir balistik koruyucu yeleğin yaklaşık 13 kilogram olduğunu ifade eden yetkililer, Nurol Teknoloji'de aynı koruma derecesine sahip yeleğin 7-9 kilo olduğunu kaydetti. Askeri araçların daha önce genellikle İsrailli şirketler tarafından zırhlandığını aktaran yetkililer, "Ülkeler, zırh teknolojisinde kullanılacak makine ve ekipmanları dahi satmaz. Üretimde fırınları ve makineleri de kendimiz ürettik. Artık zırh çözümlerini tamamen yerli olarak üretebiliyoruz. Hammaddeleri de tamamen yerli kaynaklardan temin ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Başka ülkelerden de zırh talepleri gelmeye başladığını söyleyen şirket yetkilileri, "Ülkeler, başka bir ülkeye zırh satarken, en iyi zırhlarını vermez. Genellikle eski model, bir önceki geliştirdikleri zırhları satarlar. Geliştirdiğimiz zırhlar, dünyanın en iyileri arasında. Onun için biz de en iyi çözümlerimizi ülkemiz için saklayacağız. Çünkü bu, stratejik bir konu." değerlendirmesinde bulundu. Yetkililer, Nurol Teknoloji AŞ'nin, Ar-Ge çalışmalarının ardından zırh yapımında kullanılan malzemelerden bor karbürü üreten dünyada 3 firmadan biri haline geldiğini bildirdi.

Kaynak=zaman
 
teknolojıyı ılerı tasıyan hep askerı alan olmustur ama bız terorle mucedelemızde teknolojıyı nıye daha etkın kullanamıyoruz bu benı uzuyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,144
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst