Spindle yerine havya...

He ne bakıyorsunuz adamların gözüne, yada paslanmaz yay çeliğinden yapın istediğiniz çap da bulursunuz. 0,50 olur mesela. Yakındır tornacılar daş gemirecek bu gidişle :)

Niye akıl veriyon o zaman yay çeliği diye ben özellikle dimedim di ;) :D :D
 
Aklıma geldi pc'de varmış 2'de resim ekledim. :)
 
Havya ile uçların uyumsuzluğu halinde, nikel-krom rezistans teli ile ısıtılabilir.
Hesabını yapmak da gerekecektir (çap, sarım boyu), düşük voltaj yetebilir.
 
Enjektor iğnesi bu işi yapar gibime geliyor.Boyunu biraz kısaltmak şartıyla.
 
Hazır uç var alttaki normal uç inceyi daha ufak ince işlerde kullanıyorum, bir kaç sene önce 8 tl ye aldım havyanın kendisi kadar
P_20160505_135423_p.jpg
 
Sayın @turgut94 e katılıyorum. İçi dolu olan telle mukayese edildiğinde içi boş olan enjektör iğnesinin esneme payı daha az olacak daha stabil kesebilecektir diye düşünüyorum.
Havya ucunun havya ya giren bölümün çapında bir bakıra enjektör iğnesinin çapı kadar delik açılıp iğne monte edilebilir. Denemek zevkli olacaktır.
 
müsait olur olmaz enjektör ve yay çeliği ni deniyeceğim
Hazır uç var alttaki normal uç inceyi daha ufak ince işlerde kullanıyorum, bir kaç sene önce 8 tl ye aldım havyanın kendisi kadar
Ekli dosyayı görüntüle 32053
bundan bendede var ama konik olduğu için işimi çözmüyor ince ksımın düz olması lazım
daha önce @acaroz daha önce havyaya takabilmek için hep kalın malzemeden uç kısmı inceltme düşündüğümüzden ince malzeme hiç düşünmemiştim ama @Yusuf&CNC nin dediği gibi rezistans telinden ince malzemenin üzerine (uçkısmı hariç) sarım yaparak bir sistem yapılması fikri kulağıma hoş geldi şu ısı dayanıklı bantlardan almıştım 3d printer için henüz gelmedi geldiğinde yalıtarak bunuda denemek isterim ama havya ucuna takabilmek benim için daha pratik olacaktır tabi. enjektör iğnesini bakır çubuğa nasıl sabitleyebiliriz çubukta bir delik açıp iğneyi yerleştirince ezerek sabitlemek sağlıklı olurmu. Bu arada halıcıların kullandığı overlok iğneside istediğim forma yakınmış
 
@akg günaydın,
1 mm ye torna etmek gerçekten çok zor. Torna edilir mi ? Evet edilir. Ancak çıkan sonuç boydan boya silindir olmayabilir çünkü çok keskin hava celiği bir kalemle (ucunda pah olmayan) parça parça işleyip bitince çıkan sonuç beğenilmeyecektir. Ben yaptığım işi beğenmeyip çöpe atmıştım.

Rezistans telini ince bir çubuğa sardığınızda bir ucundan gerilim verdiniz. Diğer ucuna gerilimi nasıl vereceksiniz, onu kafamda canlandıramadım.

Krom nikel telin çapı ve öz direncinden yola çıkılarak bir rezistans yapılır. Gerekli voltaj da verilerek istenilen ısıda çalıştırabilirsiniz. ancak kesimde rezistans teli sabit kalmayıp birbirine değerse kopma ihtimali mevcut. Yusuf bey muhtemelen detayları düşünmüştür.

Bakır çubuğun içini deldikten sonra ucuna bir konik verilirse iğne deliğe takıldıktan sonra konik kısım tornada bir kalemin arkası gibi bir şeyle ezilerek, yada üstten bir boru ile vurularak iğne bakırın içinde sıkıştırılabilir.
 
Hazır ürün varken torna hem zahmetli hem sıkıntılı.
Bence çok uğraşmamak (uğraşmak) lazım ; şöyle bir zımbırtı var ama, kol işiyle aram iyi olmadığından ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst