Sigorta atma sorunu yardım

Katılım
7 Nis 2017
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar. Bir ofiste her şiey normal çalışırken son bir kaç gündür boxtaki sigorta atıyor. Sorunu anlamak için bina panosundaki bütün otomatları kapatıp sigortayı kaldırmayı denedik yine de atıyor. Fazların hepsini sayaçtan da söküp denedik yine attı. Ama ara ara sigortayı kaldırdığımızda atmıyor. Bazen de 5 dk çalışıp sonra yine atıyor. Bina içinde kısa devre olsa bina panosundaki sigortanın atması gerekir diye düşünüyorum. Bu yüzden benim aklıma yeraltı kablosunda bir kısa devre olmuş olmasından başka olasılık gelmiyor. neticede yeraltından gelen kablonun uçlarını açıkta bıraktığımız halde sigorta atıyordu. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bir de yer altı kabloda kısa devre varsa bunu nasıl saptayabilirim?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kablolar arası direnç değerlerini ölçtüm. Sadece iki faz arasında direnç değeri okudum. diğerlerinde sonsuz manasında sıfır değeri okudum. Sanırım o iki faz kablosunda bir kısa devre oluşuyor. aslında boru içinden çekilmiş kablolar ama bir şekilde zarar görmüş demekki. Şu an kazıp kabloya bakmaya çalışıyoruz. teşekkürler ilgilendiğiniz için.
 
eğer borular yol altından geçiyorsa 400N. dayanıklı olmalıdır. sadece parsel içinde ve kaldırımda yer altından geçiyorsa 250N. yeterlidir. Borunun HDPE olduğuna eminseniz (fareler PE ve PVC borularına bayılırlar) çift cidarlı yer altı kablosu döşemeniz gerekir.
 
sorunu çözdük. aslında boru ve kablolarda sıkıntı yok olması gerektiği gibi ama geçenlerde tv-anten sistemi için topraklama kazığı çakanlar tam kabloyu isabet ettirmiş. çubuk kabloyu delmiş ve iki fazın birbirine temas etmesini sağlamış. sorun bundan ibaret. Şimdi yeni kablo çektik bağlantılarını yapınca bir şey kalmaz.
 
nişancıymışlar... onlara tebrik....:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst