sekonder koruma rölesinde polarite

brc011

Üye
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
140
Puanları
1
Yaş
46
arkadaşlar sekonder koruma rölelerinde akım yönü nün önemi varmıdır.
yani çıkış fiderinin enerji geliş yönünü değiştirirsek dolayısıyla akım trafosunun polaritesi değişecektir.s1 uçlarımız röleye s2 lerimizin ise üçünü torpaklayıp birtanesini röleye bağlıyoruz.enerjinin yönü değiştiğinde topraklı olan s2 uçaları canlı uç oluyor.röle bu durumda çalışırmı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
deneyimlerime göre evet sakınca var koruma rölelerinde 2akım trafosu dogru 1 i ters ise toprak açma gelir
ancak şöyle calışanlar var 3ü de düz olcak yada 3ü ters olcak ....
 
topraktan nedensiz yere açacaktır evet onemı var
 
peki sn.ekrem kolu 3 de ters olarak çalışan bildiğiniz röle markası var mı.yada entes micom mc gepa röleler bu özelliklere sahip midir
 
dema R3AS20E mekanik röle zannediyorum DEMA MCR310 da calışıyor digerlerinin icinde gepa da calışır diye düşünüyorum zira ring olan şebekelerde bu yönde enerjileniyor yani bi sakat durum olmaması gerek en dogrusu firmadan teknik bilgi almanız gerek hata yapmamış olursunuz ....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst