sarıcı ve cozucu uygulamaları

gezer77 ' Alıntı:
arkadaslar ac motor suruculerı ıle cozucu ve sarıcı uygulamaları hakkında bılgısı olan varmı acaba

Winder/unwinder uygulamalari temelde iki sekilde yapilir. hiz referansi + torq limiti yada direkt torq referansi. Direkt torq referansinda diyorsunuz ki "milde su kadar moment olsun, hiz ne olursa olsun". Hiz ref. + torq limitte diyorsunuz ki "su hizda git ama asli su momenti gecme" pratikte bu uygulamada da olmasi gereken hizdan biraz daha hizli gidecek referans verirsiniz ki sistem nihayetinde asla o torqu gecmemek icin hizini limitleyerek torq kontrole dussun ve oyle calissin...

ustten tahtikli bobinlerde tahrik capi sabittir. fix bir moment degeri atamak yeter. (moment= torq, ayni sey bu arada) ama gobekten tahrikli sistemlerde malzeme sarildikca/acildikca cap degisir ve kuvvet kolu degistigi icin cizgisel cekme/germe kuvveti sabit kalsin diye capi algilayarak motorun milindeki referans yada limiting torq'u degistirmek gerekebilir. Cap algilama ya sensor ile direkt (orn. yayli bir pot, ulstrasonik sensor, kizilotesi sensor, agirlik olcer! vb.) yada zaman icinde malzemenin bilgilerine de sahip bir islemcinin, su kadar malzeme sarildiysa su kadar cap artmistir diyerek bunu yazilimsal olarak bulmasi. Hepsi calisir ama enerji gidip gelmelerinde son capi unutma, yari sarili bobine ilave yapma vb. durumlar da dusunuldugunde benim tercihin sensor ile aktuel degeri goren bir yapi kurmak olurdu...

Micromaster 440 oneririm.
not: Un-winder (gergin acisi) sisteminde regeneratif calisma olacagi icin cogu zaman frenleme direnci de takmak gerekecektir. MM440'in kiyicisi icinde standarttir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
RangerTr arkadaşım bu yazdıkların tam da benim yapmaya çalıştığım işi tanımlıyor.Fakat pratikte nasıl yapılır konusunu biraz daha anlatabilirmisin? Biz alüminyum tel üretiyoruz tüm makinalarda MM440 kullanıyoruz ve tork kontrol yapmaya çalışıyoruz P1500, P1520, P1521, gibi parametreler le oynayıp duruyoruz ama vuruntulu bir sarımdan öteye gidemedik. Makina da encoder ve benzeri bir referans alabileceğimiz birşey yok. Çap ta ölçmüyoruz. Haliyle sarıcı motoru da ısınıyor.
Sizin anlattığınız "milde şu kadar moment olsun, hız ne olursa olsun" önerisi bize en uygun olandır sanıyorum. Ayrıca MM440 ta sarıcı makrosu tarzı bir yazılım falan var mı?
Şimdiden teşekkürler.
 
servo motorla sarım makinesi yapmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz servo motor rediktör konusunda taşıyacagı yük 1600 kğ

15,80*2,20 lama sarımı yapıcam
 
nedir bu mm440 markası

MICROMASTER 440
Birçok geliştirilmiş fonksiyon

Daha güçlü, daha performanslı, daha işlevsel ve daha geniş uygulama alanı. İleri düzey vektör kontrolü ile çok hassas başlatma/durdurma karakteristikleri sağlanmaktadır, örneğin; basit pozisyon kontrolü uygulamaları. Ayrıca, bu yüksek performanslı cihaz, dahili dinamik frenleme modülü sayesinde de frenleme ve yavaşlama işlemlerinde en iyi sonuçları vermektedir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
nerden alırım uygun bunu

birde bu sürücü sisteme inde elektrik gittiğinde tel kopuyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yaklaşık 10 yıldır bu uygulamanın ( Kablo boşaltıcı ve saıcı )olduğu, kullanıldığı fimada çalışmaktayım.10 yıllık tecübeme dayanarak, istediğin eğer hangi sürücüyü kullanman geektiği ise sana Abb ile Fujiyi öneririm akadaşlaın bahsetmiş olduğu diğer makaların coğunu kullandım fakat kesin çözüm noktasında bu iki ürün markasından başkasına bulaşma deim
 
medelde cözüm yokki
 
Servo motor ile sarım makinesi yapmak istiyorum yazmışsın, servo motor kullanacağın kesin mi? ve motorun teknik özelliklerini yazabilir misin?
 
Merhabalar,

konuyu baştan sona kadar okudum, ilk defa böyle bir uygulama yapacağım sistemden kısaca bahsetmek istiyorum;

İki adet istasyon var birinci istasyonda üzerlerine opp naylon kaplanan tabaka kağıtlar bir bütün haline geliyor, ilk istasyondan sonra ikinci istasyonda yapılacak olan işlem için çekici motor tarafından sürekli aynı gerginlikte çekilmesi gerekiyor. Yani anladığım kadarıyla okuduklarımdan, ilk istasyonun üretim hızı değişken olabileceği için iki istasyonunda hızlarının aynı zamanda senkron olması gerektiği için (gerginliğini bozulmadan) benim çekici motorumu torq kontrolü ve gerginlik geri besleme ile PID yaptırmam mı gerekiyor. Bu arada çekici motor önüne load cell'li merdaneler ile geri besleme almayı düşünüyorum.

Önerebileceğiz driver üreticisi ve modeli bu uygulama için ideal olan var ise memnun olurum.

tecrübesi ve fikri olan arkadaşlar var ise benimle paylaşabilirler mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,443
Mesajlar
917,664
Kullanıcılar
450,373
Son üye
kidorki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst