Sanayide ve 220 de toprak nötr nasıl ayırt edilir?

Hem bağlantıda değişiklik yok diyorsun hem 2. Kablo bağlıysa toprağa akım akar diyorsun. Dediğim mantiksiz yorum bu
Evet kablo 2 ye bağlanırsa akım akar. Yani burda iki durumu da değerlendirdiğimizi varsayıyorum önceki mesajlarimda da belirttim zaten. İki deneme de çıkıyor ortaya
eğer elinde pensampermetre var ise basit bir şekilde fazdan geçen akım ı nötr kablosunda da görürsün.Eğer pensampermetre yok ise, bir ampulün bir ucuna fazı bağla sonra diğer ucunada sırayla diğer 2 kabloyu bağlayarak deneme yap hangisinde daha parlak yanıyorsa o kablo nötr kablosudur.(önce birini bağla parlaklığa bak sonra o kabloyu sök diğerini bağlayıp parlaklığına bak. 2 sini aynı anda bağla gibi anlaşılmasın.) kolay gelsin.
Bu yanlış bir yöntem topraklama değerin iyi işletme topraklama değerin kötü ise bu seni yanıltır.Bazen topraklama değeri 0.5 ohm bile çıktığı oluyor. Yani noturden çok iyi çıkabiliyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bağlantı değişikliğine gerek yok zaten faz ile nötr kablolarinin tespiti kolay. Geriye kalan toprak yani 3. Kablonun işe yarayıp yaramadığı kalıyor onuda kaçak testi yaparak anlarsın nötrden toprağa jumper yapar denersin. Kaçak akim yoksa jumperdan geçen akımı ölçersin.
Aslında senin anlatmak istediğin de bunun bağlantı değişikliği yapılarak ki hali. Ama yanlış anlaşılmalara sebep oluyor.
Yoksa yorum yapan üye arkadaşlar zaten bunları bilecek kapasitede insanlar.
 
Son düzenleme:
Bağlantıda değişiklik falan yok. Nötr tespit için kabloyu söküp toprağı mı bağlayacağım ne kadar mantiksiz yorum.
Bağlantı ayni sadece faz damarı ile toprak damarını pense sokuyorum ve değer görüyorum bu kadar basit toprak kablosu faz kablosunun penste oluşturduğu indüksiyonu emmez. Bu kadar basit bu kadar net

üstadım sizin yönteminiz emodiyator'unkinden farklı... toprak nötr ayrımını bi şekilde yaptık diyelim. faz toprak bağlantısı yaparak lambayı enerjilendirelim. kaçak akım pensampermetresini faz-toprak kablolarına bağladığımızı var sayarsak ölçü aletinde yuk akımını mı görürüz?
 
üstadım sizin yönteminiz emodiyator'unkinden farklı... toprak nötr ayrımını bi şekilde yaptık diyelim. faz toprak bağlantısı yaparak lambayı enerjilendirelim. kaçak akım pensampermetresini faz-toprak kablolarına bağladığımızı var sayarsak ölçü aletinde yuk akımını mı görürüz?
Topraklama direncine göre durum değişir lambaya biraz daha düşük gerilim gelir topraklama iletkeninden yük akımına yakin değer okunur. Topraklama direnci arttıkça Lambaya düşen gerilim düşeceğinden güç düşer. (Sağlıklı topraklama sisteminde ve kakr yokken)
Mekanik sayaç varken bazı sivri akillilar güya sayaç yazmaz diye yükü faz toprak arasına bağlardı 😁
Bu durumda pensi faz ve toprak kablosuna geçirirseniz sifir değer görürsünüz. (Nötr iptal)
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,486
Mesajlar
917,968
Kullanıcılar
450,459
Son üye
mustafasevimli51

Yeni konular

Geri
Üst