salyangoz fan

ihtiram

Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
38
Puanları
1
selam arkadaslar kullanmakta olduğumuz katıyakıt kalorifer kazanı uzerinde bir adet salyangoz fan var.Bu fan direk surekli verilen dereceyi bulana kadar çok seri çalısiyor sonuçta yakıt artıyor.Benim amacım 32W olan bu boyutları küçük fana kademe verip yavas yavas hizini artırmak.Yakıtı dengelemeye çalısmak.Eğer tabı mumkun olursa.Sizlerce arkadaslar bu mumkunmu mumkunse nasıl yapılır iyi çalısmalar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
biraz acarmısın arkadasım nerden bulabilirim maliyeti nasıl veya fanı direk değiştirsem bukadar kuçuk suruculu hazır fan bulabilirmiyim
 
ac sürücü bu iş için çok büyük bence şöyle ki ;
Salyangoz fanların hızı ayarlamak için (1 faz da çalışanlar için) dimmer yeterlidir. Kaliteli bir dimmer devresi sizin salyangoz fanınızın hızını ayarlamanıza yardımcı olur, tabi kendisi hızını arttırmaz o farklı bir olaydır.

İstediğiniz hava akısına ulaşana kadar dimmerin kademesini arttırırsınız ve ulaşıncada öle bırakırsınız fan her devreye girdiğinde ayarladınız hız ile döner.

Yeni yapılan bir çok katı yakıt kazanlarının üzerinde dimmer vardır. Olmayanlarada sonradan ekleniyor zaten

Elektronikcide hazır devre şeklince bulabileceğiniz gibi ,bilindik markarın (viko,makel,elbi...vs) sıva altı dimmer anahtarları mevcuttur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,138
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst