sıfırlama

fcl07

Üye
Katılım
1 Mar 2013
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
28
arkadaşlar (sıfırlama) nedir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
En basit anlatımıyla "adi" topraklama olarak isimlendirilebilir. Topraklama hattının hiç olmadığı yerlerde nötr ucunun toprak hattına bağlanmasıyla elde edilen topraklamadır. Tabiki bu yöntem hiçbir zaman gerçek topraklamanın yerini tutamaz. Ancak çok acil durumlarda, topraklama hattı çekilene kadar idare etmek amacıyla sıfırlama denilen bu yöntem uygulanabilir.
0204.jpg
Bu işlem elektrik konusunda uzman bir kişi tarafından yapılmalıdır. Kontrol kalemiyle faz ve notr uçları ayırt edilebilir. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken nokta faz ve notr uçlarını karıştırmamaktır. Aksi takdirde elektriğe çarpılma tehlikesi olabilir.

0205.jpg

Cihazlarınızı bağlayacağınız priz mutlaka 1. resimdeki gibi olmalıdır. Kullandığınız cihazların fişleride 2. resimde ki gibi olmalıdır. Yeşille isaretlenmiş yerler toprak kırmızı yerler ise faz veya notr olabilir.

ÖNEMLİ NOT: SIFIRLAMA İŞLEMİ YAPILMIŞ BİR HATTA NOTR HATTININ KOPMASI DURUMUNDA TESİSATA BAĞLI CİHAZLAR ÜZERİNDE TEHLİKELİ GERİLİM OLUŞUR. BİNA TESİSATINIZDA TOPRAKLAMA YOKSA MUTLAKA YAPTIRINIZ.
 
cok teşekkürler kardeş işime yarıcak saolasın...
 
sıfırlama sadece biz Türkler tarafından yapılan doğru kabul edilen yanlış bir uygulamadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,285
Mesajlar
916,441
Kullanıcılar
450,117
Son üye
3ZİNED_

Yeni konular

Geri
Üst