sıfırlama

fcl07

Üye
Katılım
1 Mar 2013
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
28
arkadaşlar (sıfırlama) nedir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
En basit anlatımıyla "adi" topraklama olarak isimlendirilebilir. Topraklama hattının hiç olmadığı yerlerde nötr ucunun toprak hattına bağlanmasıyla elde edilen topraklamadır. Tabiki bu yöntem hiçbir zaman gerçek topraklamanın yerini tutamaz. Ancak çok acil durumlarda, topraklama hattı çekilene kadar idare etmek amacıyla sıfırlama denilen bu yöntem uygulanabilir.
0204.jpg
Bu işlem elektrik konusunda uzman bir kişi tarafından yapılmalıdır. Kontrol kalemiyle faz ve notr uçları ayırt edilebilir. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken nokta faz ve notr uçlarını karıştırmamaktır. Aksi takdirde elektriğe çarpılma tehlikesi olabilir.

0205.jpg

Cihazlarınızı bağlayacağınız priz mutlaka 1. resimdeki gibi olmalıdır. Kullandığınız cihazların fişleride 2. resimde ki gibi olmalıdır. Yeşille isaretlenmiş yerler toprak kırmızı yerler ise faz veya notr olabilir.

ÖNEMLİ NOT: SIFIRLAMA İŞLEMİ YAPILMIŞ BİR HATTA NOTR HATTININ KOPMASI DURUMUNDA TESİSATA BAĞLI CİHAZLAR ÜZERİNDE TEHLİKELİ GERİLİM OLUŞUR. BİNA TESİSATINIZDA TOPRAKLAMA YOKSA MUTLAKA YAPTIRINIZ.
 
cok teşekkürler kardeş işime yarıcak saolasın...
 
sıfırlama sadece biz Türkler tarafından yapılan doğru kabul edilen yanlış bir uygulamadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst