Rüzgar gülü ve Asenkronmotor yardımıyla ev elektriği üretme

Sülfürik asit çok tehlikelidir. Sağlığınıza dikkat ediniz.

Diğer konuda rüzgar sabit akışlı olmadığı için ve alternatör üzerindeki elektriksek yük sabit olmadığı için voltaj ve frekansı sabit tutmak çok zordur. Bu nedenle bizim yaptığımız küçük sistemlerde elektriği doğrultup akülerde biriktirir daha sonra inverterlerle kullanrız.

Ana mantık budur.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Rüzgar türbininden elektrik üretmek tabiri caizse sinek kanadından yağ çıkarmaya benzer. Sinekten değil, sinek kanadından.
Kullanılacak alternatörün çok kutuplu olması düşük devirlerde elektrik üretir ama şunu unutmamak gerekir. 1000 w.lık elektrik enerjisi almak için 1500 w.lık başka bir enerji vermek zorundayız. Düşük devirde enerji alabilmek için bu sefer de kanatları çok büyük tutmak gerekir. Kanatları büyük tutunca da aşırı rüzgarda kontrolü zor olur.

Günlük 15 kw/h elektrik üretmek amatör olarak çok zordur. Ayrıca evde kullanılacağı için frekansın sürekli aynı değerde 50 Hz.de olması gerekiyor. Hadi sadece elektrikli ısıtıcıda kullanılacağını farzedelim, rüzgar hızına bağlı olarak gerilim sürekli değişecektir. Bazen 80-90 voltlara düşecek, bazen 300 voltları bulacak. Bu durumda ısıtıcıda bile kullanması güzenli olmayacaktır.

Evinizin yakınından geçen bir dere varsa işte o zaman evinizin tamamını hatta komşulara bile verecek kadar elektrik üretilebilir.
 
Aslında dere var ama sabit değil. Yazın azalıyor. Kışın taşıyor
 
Rüzgar türbini yada herhangi bir alternatör ile elektrik üretip ardından bu elektrik ile ısıtıcı çalıştırıp ısınmak çok verimsiz bir durumdur ve istediğiniz sonucu alamazsınız diye tahmin ediyorum. Eğer ısınma için rüzgar türbini kullanmakta ısrarcıysanız en az 2kw lık bir türbin eğer bulunduğunuz yer devamlı ve çok rüzgarlı bir yer ise belki ihtiyacınızın bir kısmını sağlayabilir. Bunun dışında uzun vadeli bir çözüm düşünürseniz evinize yalıtım yaptırmak ve güneş kollektörü gibi sistemler tercih edebilirsiniz. Eğer kışın soğuk havalarda da güneş alıyorsanız tavsiyem kalorifer tesisatı kurdurup güneş kollektörü kullanmanız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst