Priz gücü

Bayındırlık bakanlıgına proje hazırlayan varsa bır lınye ye 7 tane priz baglasın.benım cok projem döndü bir linye de 7 tane priz var diye...ozamn bayındırlık bakanlıgı kafasına göre takılıyor...

Bayındır bakanlığı değil de, oradaki kontrol elemanı insiyatif alıyor olabilir. Şahsen ben de projelerimde (izin verilmesine rağmen) 4-5 prizi geçmem.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bayındır bakanlığı değil de, oradaki kontrol elemanı insiyatif alıyor olabilir. Şahsen ben de projelerimde (izin verilmesine rağmen) 4-5 prizi geçmem.

Yönetmelik açık ve nettir arkadaşlar. Proje müellifi projesini yönetmeliklere uygun yapar ve onaya yollar. Bayındırlık,il özel idare v.s. bir çok kuruma iş yapan bir teknik eleman olarak benzer sıkıntıları zaman zaman yaşadık kurumdaki yetkili kişileri yönetmelikleri göstererek ikna ettik;

Siz yönetmeliklerinizi bilmezseniz,hakkınız olanı aramazsanız, bilmeyenlerinde yüzüne yönetmelikleri açıp vurmazsanız amperanın bahsettiği olayları yaşamanız gayet normaldir.
 
kusura bakma ama bende tedaşa proje çizerken priz sayısı 7 'idi sanırım senin onay aldıgın tedaşda ki görevlide sorun var demek ki.
 
İlla 7 priz kullanacaksın diye bir zaruriyet yok. Proje müellifi prizin ne amaçlı olarak kullanılacağına bakarak adeti ayarlar. Linyelere eşit sayıda priz bölerek rakamı bulur. Bilmeniz gereken 1 priz linyesine en fazla 7 adet priz bağlanabileceğidir.
 
Son düzenleme:
sn. ampera evet haklısınız ama yönetmelik bunu söylüyor.Biz de kafamızdan iş yapamayacağımıza göre yönetmeliklere bağlı kalınmalıdır.Yani en azından mümkün olduğunca
 
taa okulda aydınlatma tekniği dersinden hatırlıyorum en fazla 7 priz çekildiğini
 
Bır lınye ye 7 tane priz baglanmaz.7 tane priz bağlanacağını hangi yönetmenlik söylüyor.

arkadaşım nereden çıkarıyorsun bunu bir prize 7 aydınlatmasa ise 9 dur bu lütfen yonetmelikleri iyi oku millete yannış bilgi verme aramızda herkes bu işi iyi biliyor diye birşey yok hayırlı gunler.
 
yönetmeliğe göre en fazla 6 adet priz bağlankata
 
ne yönetmelikmiş bee. 5 diyen vardı 7 diyen vardı şimdi de 6 çıktı.
 
Ekli yönetmeliğin,52 d / xııı maddesinden öğrenebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • elektrik iç tesisleri yönetmeliği.rar
    1.1 MB · Görüntüleme: 59

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst