PLC ye cny70 sensörü nasıl bağlanır?

maje1111

Üye
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
43
Selam arkadaşlar.Bir proje için cny70 sensörü bağlamam gerekiyor fakat bunun tetikleyicisini nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Plc üzerinde tetikleyici mevcutmudur yoksa bir entegreye mi bağlayıp tetiklemem gerekiyor. Daha önceden kullanmış olanlar yardım ederse sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
cn70 transistör çıkışlı bir optik sensör.yapısı itibari ile çıkış verebilmesi için bazının tetiklenmesi gerekli.sensör yapısı gereği ile de bu tetiklenmeyi de önüne bir cisim gelince kendisi optik olarak yapıyor.yapılması gereken iki iş var,birincisi ilk önce kendi ledini beslemelisiniz,bunu da 5 volt bir kaynağa direnç ile bağlamanız lazım.ikinci iş ise, çıkış olarak plc input gerilim değeriniz ile aynı çıkışı sağlyacak ufak bir devre kurmalısınız.
inernette bir arama yaparsanız transistörü anahtar gibi kullanmanızı sağlayacak devreler görürsünüz.en basiti kollektörü 24 volta verin, emiteri bir direç ile eksiye bağlayın ve emiter ucunu ölçün.
cihazın önüne bir engel koyduğunuzda emtörden 24 volt almanız gerek, önünde bir engel olmadığında da 0 volt görürsünüz.
 
Çok teşekkür ederim.Özellikle tetikleme işini nasıl halledeceğimi bilmiyordum. Sizinde dediğiniz gibi plcden çıkan 24 voltu 5 volta indirgeyerek direk bağladım. Başka bir işlem yapmadan çalışıyormuş sensör öğrenmiş oldum. Daha önceden internette araştırdığımda sürekli bi entegre vasıtasıyla yapılacağı söyleniyordu fakat buna gerek kalmadan çalışıyormuş. Projelerinde kullanacak arkadaşlara yardımı olabilir.
 
rica ederim.siz gene de plc çıkışı için önlem alın.bir sigorta koyun mesela.plcler pahalı bliyorsunuz,önlemini almak lazım tamiratı bile bir sürü zarar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,252
Kullanıcılar
450,284
Son üye
ghj56

Yeni konular

Geri
Üst