Panodaki Kaçak Akım Yok Edemiyorum

Biraz deneme yanılma olucak ama aklıma seri direnç bağlamak geliyor. 18 ohm direnç ile deneyebilirsiniz. Olmaz ise daha büyük bir direnç değeri denenebilir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
birkaç farklı marka denedim. hepsinde aynı problem oluyor. sadece telemekanik z serisi buton lambalarında bu problem ortadan kalkıyor.bu lambalar 210V'un altında yanmıyor. dolayısıyla kaçak akım lambayı yakamıyor. ama çok pahalı. 36 adet için 530TL + KDV tutuyor. girdik bir işe içinden çıkamıyoruz. tüm sistem dört dörtlük çalışıyor, ancak bu lambadan dolayı işi teslim edemiyorum.
 
Biraz deneme yanılma olucak ama aklıma seri direnç bağlamak geliyor. 18 ohm direnç ile deneyebilirsiniz. Olmaz ise daha büyük bir direnç değeri denenebilir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.


seri direnç denedim. kaçak akımdan dolayı olan yanmayı söndürdüm. fakat bu seferde yanması gerektiği zaman sönük yanıyor. en kötü ihtimal bu yolu deneyeceğim.
 
telemecanique z serisi devre şemasından esinlenip birşeyler yapılabilir.Işıklı buton lambasını Faz sinyal kablosu tarafında değilde nötr tarafında bağlayıp denediniz mi?
 
Sizin ışıklı butonun tipi nedir? şeması nasıl ? onun üzerinden yorum yapmak lazım belki uzman elektronikçilerde pratik bir çözüm önerisinde bulunabilir. telemecanique z serisini açıp incelediniz mi? nasıl bir yapısı var?
 
benzer sorunu ben de yaşadım. çözümüde basit. sinyal fazlarını taşıyan kabloya bir adet nötür vermek işe yarıyor. 3x, 4x, v.b kablolarınızın boştaki yedek uçların hepsini nötüre bağlayın.

aslında en doğrusu sn yaşlı uzmanın dediği blendajlı kablo kullanmak. ancak koblo değişimi zor demişsiniz. inşallah kablolarınızı çekerken ihtiyacınızdan fazla damarlı kablo çekmişsinizdir.

kablonun dışına yaklaşık 20 metre nötür dolandırdım işe yaramadı. ancak koblonun içindeki damarlardan tekine nötürü verdim gerçekten işe yaradı.
 
Son düzenleme:
Arkadaslar herkese cok tesekkurler. Yarin sizin onerilerinizi degerlendirecegim. Neticeyi size de bildiririm. Iyi geceler


Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Manyetik alanda hareket eden iletkenlerde elektrik akımı oluşur .
Sabit iletkenlerde , değişken manyetik alanda elektrik akımı oluşur.
Bu en temel prensiplerdendir.

Değeri gücü belirlidir - sınırlıdır.
Bunu kısa devre etmen gerekiyor.
Hat sonlandırma direnci yani.
Deneyerek bul bir tanesini.
Yaklaşık 4.7kOhm yani 4700 Ohm / 2Watt lık bir direnç ile dene.
Ne kadar yüksek değer kurtarıyorsa onu kullan az ısınır.
2.2kOhm a kadar inebilirsin.
Değerin küçüklüğü hattının uzunluğu ile doğru orantılı.
Özet , lambaya seri değil paralel direnç ekle.
 
arkadaşlar maalesef her şeyi denedim ancak olmuyor. lambaya parelel bir adet 15kohm direnç bir adet de 10 pf kondansatör bağladım. sorun düzeldi. lamba aktif değilken yanmıyor. ancak butona basıp lambayı normal şekilde yaktığımda direnç çok fazla ısınıyor. direnç değerini düşürdükçe ısınma artıyor. direnç değerini yükselttikçe de lamba aktif değilken yanmaya başlıyor. panoyu benzin döküp yakacağım. var mı aklına başka bir formül gelen.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,347
Kullanıcılar
450,089
Son üye
faysalokuyan

Yeni konular

Geri
Üst